Za uređenje obala i korita vodotoka u više gradova BiH 3,1 miliona KM

09.07.2022. 08:35 / Izvor: Akta.ba
vodni objekti

Vlada Republika Srpske upoznala se na sjednici koja se održala u petak, sa informacijom o potrebi hitne sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata.

Vlada Republika Srpske upoznala se na sjednici koja se održala u petak, sa informacijom o potrebi hitne sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata na teritoriji gradova Banjaluka, Prijedor, Gradiška i Laktaši, te opštine Srbac, a ministarstva finansija i poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zadužena su da obezbijede 3.107.754 KM, sa uračunatim PDV-om, za sprovođenje ovih aktivnosti.

Javna ustanova Vode Srpske zadužena je da na tom planu sprovede postupak javnih nabavki, a u okviru ovih hitnih intervencija radiće se na uređenju obala vodotoka i kanala na području Srpca, na sanaciji i uređenju obala vodotoka na području Laktaša.

Radiće se i na uređenju korita vodotoka, dislokaciji i uklanjanju nanosa iz korita rijeke Save na području Gradiške, na sanaciji ruševnih obala i uređenju korita i nasipa rijeke Gomjenica na području Prijedora, te na sprečavanju plavljenja na jezeru Šljivno, područje Banjaluke, navedeno je u saopštenju Vlade.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije