Kreće rušenje stare i početak radova na novoj sportskoj dvorani u Hrasnici

04.08.2022. 09:14 / Izvor: Akta.ba
dvorana hrasnica

Još samo par koraka ili dana je do početka radova, prvo na rušenju stare, a onda na gradnji nove sportske dvorane Hrasnici.

Još samo par koraka ili dana je do početka radova, prvo na rušenju stare, a onda na gradnji nove sportske dvorane Hrasnici, najavio je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

"Došlo je vrijeme da staru i dotrajalu sportsku dvoranu zamijenimo novom. Došao je trenutak da se pozdravimo sa kultnim Partizanom, Silverdomom ili kako su već sve zvali sportsku dvoranu i zahvalimo joj se za mnoge lijepe trenutke", poručio je on, dodajući da će generacijama koje dolaze pričati o starom sportskom, rodit će se i nove teorije sigurno o tome kakvi bi mi tek igrači bili da smo imali ovakvu dvoranu itd. 

"Idemo to uraditi domaćinski, uz Božju pomoć, bez i jednog problema i incidenta, a potom ćemo uživati u kulturnim i sportskim manifestacijama. Imamo pravo potajno se nadati nekom novom Sabetu, Asku, Haretu, Vevi, Begi, Saketu, Profi i mnogim drugim koji su ostavili traga u ovoj staroj. Idemo dalje! Zbog toga smo tu", poručio je on putem facebook profila. 

U skladu s planovima, prošle sedmice objavljen je tender za izvođenje radova na rušenju objekata na lokaciji za izgradnju Sportske dvorane Hrasnica.

dvorana hrasnica

Postojeća sportska dvorana sa pripadajućim vanjskim prostorima se nalazi unutar sportskog kompleksa fudbalskog stadiona Famos, a objekti su izgrađeni 60-tih godina prošlog vijeka.

Ranije je urađen idejni projekat na osnovu kojeg je pribavljena urbanistička suglasnost. Projekat je uradila firma Panacon d.o.o. Sarajevo u junu 2021. godine. Nakon toga, tačnije u martu ove godine, UNDP BiH raspisao je oglas za pripremu glavnog projekta i supervizije izgradnje sportske dvorane u Hrasnici.

Izgradnju nove sportske dvorane, koja je za općinu Ilidža jedan od kapitalnih projekata, finansijski će podržati i Ministarstvo kulture i sporta KS sa 1,75 miliona KM.

Modernim izgledom sportska dvorana u Hrasnici će unaprijediti kompleks oko stadiona Famosa, koji je posljednjih godina bio prilično zapušten i u lošem stanju, a prvi korak ka poboljšanju njegovog izgleda načinjen je izgradnjom terena sa umjetnom travom.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije