U naselju kod Mostara gradi se škola vrijedna milijun KM

08.09.2022. 09:33 / Izvor: bljesak.info
mostar

Grad Mostar planira izgraditi novi školski objekt procijenjene vrijednosti oko milijun konvertibilnih maraka.

Grad Mostar planira izgraditi novi školski objekt procijenjene vrijednosti oko milijun konvertibilnih maraka.

Naime, riječ je o izgradnji objekta Područne škole Vojno koja pripada Osnovnoj školi Ivana Gundulića u naselju Rudnik, čime bi učenici tog prigradskog naselja konačno dobili dostojne uvjete za učenje.

Informacija o izgradnji objekta objavljena je na portalu javnih nabava. Grad, stoji u obavijesti o nabavi, traži više ponuđača s kojima planira potpisati ugovor. Trajanje izgradnje planirano je na dvije godine, a projektnu dokumentaciju, navode, izradila je tvrtka Arhitekt d.o.o. Mostar.

Ime odabranih izvođača moglo bi biti poznato do kraja rujna kada je planirano otvaranje pristiglih ponuda.

Lokacija nove škole predstavljena je u travnju na javnoj raspravi, trebala bi biti ispod sadašnjeg sportskog terena u Vojnu, odmah pokraj postojeće, derutne, drvene škole, piše bljesak.info. Na javnoj raspravi održanoj u travnju mještanima toga mostarskog naselja Damir Aničić, uime projektantske tvrtke, kazao je kako bi se novi školski objekt u Vojnu prostirao na ukupno 600 četvornih metara.

Projektom je predviđena škola koja ima podrum, prizemlje i kat. U školi će biti pet učionica od 39 četvornih metara. U prizemlju će biti tri učionice, zbornica i sanitarni čvor, posebno za nastavnike, posebno za učenike. Na katu su predviđene dvije učionice i višenamjenska dvorana od 150 četvornih metara, kazao je ranije Aničić.

Idejni projekt koji je predstavljen mještanima, najavili su tada, trebao bi imati dodatne korekcije. Inače, sadašnja područna škola Vojno objekt je jedinstven po tome što je u potpunosti izgrađen od drva, no nije neuvijetan.

Škola od 2002. djeluje u ovom objektu nakon što ga je Caritas, koji je ranije koristio te prostorije, prepustio područnom odjelu Vojno, koji, uz područni odjel u Raštanima, pripada OŠ Ivana Gundulića u Mostaru, poznatijoj kao V. osnovnoj školi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije