Radovi na rekonstrukciji zgrade Kolektivnog centra u Hrasnici u završnoj fazi

21.09.2022. 08:51 / Izvor: Akta.ba
kolektivni centar

Radovi na rekonstrukciji zgrade Kolektivnog centra u Hrasnici, koja je sada pretvorena u stambeni objekat sa 33 stana, bit će završeni u toku ove sedmice-

Radovi na rekonstrukciji zgrade Kolektivnog centra u Hrasnici, koja je sada pretvorena u stambeni objekat sa 33 stana, bit će završeni u toku ove sedmice, najavila je ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović.

Ministarstvo je u okviru Projekta CEB II “Zatvaranje kolektivnih centara kroz omogućavanje javnih stambenih rješenja” - Podprojekt Kanton Sarajevo, od prošle godine  intenzivno poduzimalo neophodne radnje s ciljem zatvaranja Kolektivnog centra u Hrasnici i njegovog pretvaranja u objekt kolektivnog stanovanja sa 33 stambene jedinice.

Rekonstrukcija objekta Kolektivnog centra u Hrasnici je izvršena u sklopu tog projekta koji implementiraju Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Općina Ilidža.

Učešće Kantona Sarajevo u tom projektu iznosi oko 3.700.000 KM u imovini. Ostatak sredstava u iznosu od oko 1.500.000 KM je obezbijeđen iz kreditnih sredstava Razvojne banke Vijeća Evrope. Ministarstvo je također obezbijedilo finansijska sredstva za potrebne priključke na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Korisnici će useliti u svoje nove domove po okončanju procedura tehničkog prijema i izdavanja upotrebne dozvole, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije