Ministarstvo za privredu BPK-a podržat će 11 projekata Grada Goražde

24.10.2022. 15:22 / Izvor: Fena
BPK

Ministar za privredu BPK Goražde Haris Salković i pomoćnik gradonačelnika Grada Goražde Muamer Krašić potpisali su danas jedanaest ugovora o sufinansiranju projekata koji su podržani kroz transfere nižim nivoima vlasti.

Ministar za privredu Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Haris Salković i pomoćnik gradonačelnika Grada Goražde Muamer Krašić potpisali su danas jedanaest ugovora o sufinansiranju projekata koji su podržani kroz transfere nižim nivoima vlasti, sa ekonomskog koda resornog ministarstva.

Radi se o realizaciji projekata koji se odnose na poboljšanje putne infrastrukture, uređenje parking prostora, ulične rasvjete i drugih infrastrukturnih projekata od općeg interesa građana BPK Goražde.

Sredstva za ovu namjenu u iznosu od 90.000 KM, odobrena su iz budžeta Ministarstva za privredu u skladu sa Programom utroška sredstava za podršku drugim nivoima vlasti za 2022. godinu.

"Potpisivanjem ugovora pružena je podrška realizaciji projekata asfaltiranja lokalnih puteva u ulici Rifeta Vesnića, naseljima Baćci, Laleta, Budići i Lastavice prema Brdima i mjesnoj zajednici Mravinjac, sanaciji javne rasvjete u ulici Maršala Tita u Goraždu i izgradnji javne rasvjete za selo Zubovići MZ Osanica te izradi i ugradnji inox autobuskog stajališta u MZ Zupčići", ističe ministar za privredu BPK Goražde Haris Salković.

Dodao je da ministarstvo nastoji pružati konstantnu podršku lokalnim zajednicma u realizaciji projekata od interesa za sve građane BPK Goražde.

"Saradnja sa Vladom BPK Goražde i resornim ministarstvom veoma je uspješna što potvrđuje i činjenica da su projekti Gradske uprave Grada Goražde samo u ovoj godini podržani iznosom većim od pola miliona KM", potvrdio je pomoćnik gradonačelnika Muamer Krašić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije