Za drugu fazu potisnog cjevovoda u Goraždu više od 365.000 KM

29.11.2022. 14:35 / Izvor: Fena
gorade

Vrijednost ugovora iznosi 365.446 KM, a okončanjem ovih radova, ostaje da se uradi još jedna kraća dionica do potpunog završetka projekta sanacije potisnog cjevovoda.

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović sa firmom "Okac" d.o.o Goražde danas je potpisao ugovor o izvođenju radova druge faze na sanaciji potisnog cjevovoda od Fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara u naselju Rasadnik.

Vrijednost ugovora iznosi 365.446 KM, a okončanjem ovih radova, ostaje da se uradi još jedna kraća dionica do potpunog završetka projekta sanacije potisnog cjevovoda.

"Druga faza obuhvata radove od kompanije Emka u Vitkovićima do naselja Rasadnik u gradskom dijelu, tako da će preostati još jedan manji dio, ali u biti kompletnu dionicu potisnog cjevovoda ćemo završiti u skoro dvije godine. Ostaje nam još sanacija sekundarne mreže koja je obnovljena ali nije urađena kako treba jer zahtjeva sanaciju čime ćemo konačno urediti vodosnabdijevanje Grada Goražda", pojasnio je Imamović.

Sa firmom "Okac" potpisan je i ugovor o zimskom održavanju puteva u iznosu od 57.000 KM, dok je sa firmom "Goraždeputevi" potpisan okvirni sporazum o izvođenju radova na asfaltiranju i nasipanju puteva na području Grada Goražda

"Vrijednost potpisanog sporazuma iznosi 294.830 KM i fokus će biti stavljen na asfaltiranje u užem gradskom jezgru i po prioritetima među kojima je i naselje Glamoč za koje je najviše građana pitalo, a gdje je sredstva izdvojio i BPK Goražde. Naravno tu su i druge dionice u užem gradskom jezgru. Ne bih smio obećati da ćemo do kraja  godine sve završiti jer to ovisi od vremenskih uslova ali imamo provedenu procedure i nadamo se da asfaltna baza neće biti skoro zatvorena kako bi uradili što više", kazao je gradonačelnik Goražda.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije