Više od 950 đaka OŠ "Ćamil Sijarić" zimu dočekuje u toplijim i ljepšim učionicama

14.12.2022. 11:35 / Izvor: Akta.ba
Škola

Ulaganje u obnovu i modernizaciju obrazovnih institucija neizostavna karika ka osiguranju bolje budućnosti za cjelokupno društvo.

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović posjetio je jučer Osnovnu školu "Ćamil Sijarić" na Dobrinji, na kojoj se izvode radovi u okviru projekta "Energijska efikasnost u javnim objektima u KS". Vlada KS implementira ovaj projekt u saradnji s Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD). 

Ovom prilikom, ministar Hadžiahmetović izrazio je zadovoljstvo implementacijom aktivnosti, te je istakao da je ulaganje u obnovu i modernizaciju obrazovnih institucija neizostavna karika ka osiguranju bolje budućnosti za cjelokupno društvo.  

"Projekt utopljavanja javnih objekata u KS je jedna od najznačajnijih inicijativa koju Vlada KS uspješno realizuje. Uz podršku premijera KS Edina Forte, cjelokupne Vlade KS i svih strana uključenih u realizaciju projekta, uspješno smo završili planirane aktivnosti na niz obrazovnih institucija širom Kantona. S obzirom na to da je škola 'Ćamil Sijarić' objekt s najvećim brojem djece u prvom setu odabranih objekata, izrazito sam zadovoljan što će po završetku planiranih radova veliki broj naše djece imati ugodniji i ljepši školski ambijent, a koji zasigurno utiče na kvalitetu obrazovanja", poručio je ministar Hadžiahmetović.  

Škola

Direktorica OŠ „Ćamil Sijarić“ Esada Šahinagić je iskazala zahvalnost Vladi KS i resornom ministarstvu, te istakla da je ovim projektom uspješno riješen niz problema u školi.  

"Željela bih iskazati zahvalnost Vladi KS i resornom ministarstvu na značajnim ulaganjima u infrastrukturu škole, čime se poboljšavaju uslovi boravka za školsko osoblje i sve naše učenike. Realizacijom ovog projekta stvoreno je ljepše okruženje za više od 950 učenika i učenica, koji će ovu zimu dočekati u toplijim i ljepšim učionicama", navela je direktorica Šahinagić.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije