Jačanje međudržavnih veza

Izgradnjom prometne infrastrukture do bolje povezanost Sarajeva i Podgorice

23.12.2022. 08:21 / Izvor: Akta.ba
saradnja

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Crne Gore Ervin Ibrahimović potpisali su jučer u Sarajevu Memorandum o razumijevanju.

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Crne Gore Ervin Ibrahimović potpisali su jučer u Sarajevu Memorandum o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore.

Kako je istaknuto tokom bilateralnog sastanaka delegacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore, uvažavajući sve do sada zaključene bilateralne sporazume, izgradnja prometne infrastrukture od ključnog je značaja za ekonomski i društveni razvoj dviju zemalja.

"Izgradnja i održavanje putnih komunikacija i objekata na njima ima izuzetan značaj za regionalno povezivanje država zapadnog Balkana i članica Evropske unije, što doprinosi boljoj privrednoj saradnji i ekonomskom razvoju. Izgradnjom prometne infrastrukture poboljšala bi se povezanost Sarajeva i Podgorice, kao i direktne veze susjeda“, istakao je ministar Mitrović.

"Izrazito mi je zadovoljstvo što sam danas imao čast sa ministrom Mitrovićem potpisati ovaj memorandum o saradnji koji je prvi korak ka realizaciji više veoma važnih projekata za bolje prometno povezivanje dviju prijateljskih zemalja. Svojim potpisom potvrđujemo da želimo jačati naše međudržavne, prijateljske, ali i ekonomske veze“, rekao je ministar Ibrahimović.

Dodao je da će narednih dana u Skupštini Crne Gore biti potvrđen Sporazum o sufinansiranju izgradnje mosta preko Tare na granici Šćepan Polje – Hum i da su u budžetu za 2023. već predviđena sredstva koju za tu namjenu treba izdvojiti crnogorska strana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije