Na proljeće prve utakmice

Postavljen travnjak na stadionu "Asim Ferhatović Hase"

23.12.2022. 08:33 / Izvor: Akta.ba
stadion koševo

Radi se o zajedničkom projektu pod nazivom "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH".

Radi se o zajedničkom projektu pod nazivom „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“. Rekonstrukciju travnjaka na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ finansiraju UEFA i NS/FS BiH sa 75% ukupne vrijednosti projekta, dok preostalih 25% je obezbijeđeno u budžetu Općine Centar.

Realizacija ovog projekta je započela na osnovu ugovora kojeg su početkom augusta ove godine potpisali načelnik Srđan Mandić, generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Adnan Džemidžić i direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Ajla Alimanović.

Potpisanim dokumentom se Općina Centar obavezala da će od ukupne vrijednosti rekonstrukcije glavnog terena stadiona „Asim Ferhatović Hase“, od  2.487.405 KM, obezbijediti 549.197 KM, a ostatak sredstava u iznosu od 1.938.207 KM je obezbijedio Nogometni/Fudbalski savez BiH, dok Fudbalski klub Sarajevo ugovorom preuzima sve troškove održavanja terena u periodu od 10 godina.

Načelnik Mandić kazao je da će Opština Centar do kraja godine uplatiti drugu tranšu u iznosu od 150.000 maraka za realizaciju ovog projekta.

"U budžetu za sljedeću godinu, pored 250.000 maraka koliko će ukupno biti izdvojeno u ovoj godini, planirali smo i preostalih 350.000 maraka koliko nas obavezuje potpisani ugovor. Opština će obezbijediti i dodatna sredstva za nepredviđene radove", kazao je Mandić.

Prilikom obilaska terena Nedim Ćehajić, predstavnik firme „IN“ d.o.o koja je zadužena za nadzor upoznao je prisutne sa dinamikom izvođenja radova.

"Teren je u cjelosti prekriven travom. Ispod travnatog terena postavljen je drenažni filter sloj koji može apsorbovati velike količine vode, kao i sistem grijanja. Potrebno je sačekati povoljnije vremenske uslove da trava pusti korjen kako bi se pristupilo postavljanju hibrida i šivanju", pojasnio je Ćehajić.

Iz Nogometnog saveza su poručili da će radovi biti okončani na proljeće kada možemo očekivati odigravanje utakmica na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu.

Nepredviđeni radovi su prolongirali tehničku izvedbu zbog čega je došlo do kašnjenja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije