Objavljena aukcija

Nova razglednica grada: Banjaluka kreće u izgradnju vidikovca na Banj brdu

11.01.2023. 13:55 / Izvor: Akta.ba
vidikovac

Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a iznosi 470.085,47 KM.

Banjaluka bi trebala dobiti vidikovac na Banj brdu, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Naime, grad je objavio aukciju "Za izvođenje radova na izgradnji vidikovca", a procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a iznosi 470.085,47 KM.

Podjela na lotove nije moguća.

"Jedinstvenim planom javnim nabavki nije predviđena podjela na lotove za predmetnu nabavku,te je neprimjenljivo za ovu vrstu nabavke, a istu nije moguće provesti podjelom na lotove zbog same vrste posla i vršenja predmetnih radova zbog rizika od neadekvatnog izvršenja ugovora", pojašnjeno je u tenderskoj dokumentaciji.

U cilju dokazivanja prava na profesionalno obavljanje djelatnosti, ponuđači trebaju dostaviti u ponudi ovjerenu fotokopiju aktuelnog izvoda iz sudskog registra, odnosno drugi dokaz o registraciji u relevantnim profesionalnim ili drugim registrima zemlje u kojoj su registrovani (ovjerene fotokopija).

Ako je ponuđač fizičko lice ovlašteno za obavljanje predmetne djelatnosti u cilju ispunjenja ovog uslova potrebno je da dostavi ovjerenu fotokopiju rješenja o registraciji ili uvjerenja o aktivnom statusu. Neophodno je da dostavljeni sudski registar, odnosno rješenje ili uvjerenje, odražavaju stvarno stanje svih bitnih činjenica vezano za poslovanje privrednog subjekta, odnosno da su istom navedene cve eventualne izmjene bitne za poslovanje privrednog subjekta.

IDEJNO RJEŠENJE

Podsjetimo, 2021. godine za najbolje idejno rješenje je izabran autorski tim iz Banjaluke u sastavu Aleksandar Brelak, dipl.inž.arh. i saradnici mr Bojan Vučen, dipl.inž.arh. i Dragan Zrnić, dipl.inž.građ.

Izabrani rad je iskazao tri teme: prirodu, ograničenje i proporciju, dok dizajn vidikovca ističe važnost posmatranja prirode i podstiče stvaranje individualne veze i dijaloga posjetioca sa prostorom.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je tada rekao da će prvi vidikovac na Banj brdu biti nova razglednica Banjaluke.

"Naša ideja od samog početka jeste da ulažemo u svaki dio našeg grada, a želja nam je da našim sugrađanima kroz ovaj projekat omogućimo dodatne sadržaje u sklopu rekreativne zone na Banj brdu", poručio tada je gradonačelnik.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije