Objavljen tender

Proširenje proizvodnog kapaciteta: Kreće sanacija poslovne zone Mlin

17.01.2023. 16:09 / Izvor: Akta.ba
poslovna zona mlin

Opština Drvar raspisala je tender za izradu projektne dokumentacije za poslovnu zonu Mlin, saznaje Akta.ba.

Opština Drvar raspisala je tender za izradu projektne dokumentacije za poslovnu zonu Mlin, saznaje Akta.ba.

Izrada projektne dokumentacije za poslovnu zonu je podjeljena u dvije faze: izrada idejnog projekta i izrada glavnog projekta.

Opština Drvar na osnovu Strateškog plana za razvoj opštine za period od 2021. do 2027 predviđa kao jedan od svojih ključnih strateških projekata - rekonstrukciju i uređenje poslovne zone Mlin, kako bi se stvorili uslovi za rad malih i srednjih preduzeća.

Trenutno u poslovnoj zoni radi samo PJPD Yumco i zapošljava 100 radnika.

Građevinska parcela na kojoj se planira sanacija i izgradnja novih objekata je u vlasništvu Opštine Drvar ukupne površine 23.798 m2. Čini je ograđeni kompleks postojeće poslovne zone objekata različite spratnosti, sa unutrašnjim saobraćajnicama i parking prostorima.

"Sanacijom poslovne zone treba dugoročno obezbijediti neophodne uslove za nesmetano odvijanje svakodnevnog procesa rada i efektivnu organizaciju saobraćajnih komunikacija kao i vanjsko uređenje uz ostavljenu mogućnost širenja proizvodnog kompleksa u određenom postupku", pojašnjeno je u dokumentaciji.

U dokumentaciji je navedeno da je potrebno isplanirati novi objekat u smislu proširenja proizvodnog kapaciteta poslovne zone "Mlin", te namjena objekta treba da bude multifunkcionalna sa sljedećim sadržajem: vatrogasni dom i višenamjenska hala.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije