Potpisan ugovor

Ove firme će raditi nadzor rekonstrukcije vodovodne mreže u Kantonu Sarajevo

31.01.2023. 15:42 / Izvor: Akta.ba
ugovor

Potpisan Ugovor za konsultantske usluge vršenja nadzora nad izvođenjem radova na rekonstrukciji vodovodne mreže

Ugovor za konsultantske usluge vršenja nadzora nad izvođenjem radova na rekonstrukciji vodovodne mreže i modernizaciji pumpnih stanica i bunarskih pumpnih postrojenja potpisali su danas ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović, direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo Rusmir Salić i predstavnici JV TEMELSU International Engineering Services Inc i PPG Design and Construction Company LLC Sarajevo Haluk Demir i Emina Ramčić. 

Ministar Hadžiahmetović kazao je da mu drago da smo dočekali da ovaj veliki projekt ugleda svjetlo dana. 

“Radi se o značajnom i vrijednom projektu i danas smo potpisali ugovor o nadzoru nad provođenjem tog projekta. Veoma je važno ko će raditi nadzor nad izvođenjem radova kako bi on bio priveden kraju na najbolji način i u skladu sa najboljim praksama. Za ovo ministarstvo i za preduzeće ‘Vodovod i kanalizacija’ ovo je jedan od najvažnijih događaja u ovoj godini. Nadamo se dobroj saradnji i da će ovaj projekt biti uspješno realiziran", naveo je ministar Hadžiahmetović. 

ugovor

 

Direktor Salić zahvalio se svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.  

“Radujem se našoj budućoj, nadam se uspješnoj, saradnji. Želim svima nama sretan rad i da naši krajnji korisnici, potrošači, građani, privrednici uživaju u plodovima ovog našeg rada", kazao je Salić.  

Predstavnik konzorcija TEMELSU International Engineering Services Inc Demir zahvalio se jer je projekt povjeren ovim kompanijama te je istakao da će učiniti sve kako bi ga uspješno finalizirali, a sve s ciljem da od njegove realizacije najveće benefite imaju građani Kantona Sarajevo.  

Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 617.200 eura, a vršit će se nadzor nad izvođenjem radova rekonstrukcije skoro 36 kilometara vodovodne mreže. Sredstva za finansiranje nadzora dijelom su obezbijeđena putem granta Investicijskog fonda zapadni Balkan - WBIF sa iznosom od 500.000 eura, dok je preostali dio sredstava osiguran iz kredita EBRD-a.  

Potpisivanjem ovog ugovora, a potom i Ugovora za izvođenje radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, nastavlja se implementacija II tranše kredita EBRD-a u iznosu od 10 miliona eura. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije