Autoput Beograd–Sarajevo

Završavaju se prilazne konstrukcije mostu preko Save kod Sremske Rače

13.02.2023. 10:13 / Izvor: Akta.ba
Autoput Beograd Sarajevo

Izgradnja mosta preko rijeke Save, kao strateški najvažniji objekat na dionici autoputa Kuzmin – Sremska Rača.

Izgradnja mosta preko rijeke Save, kao strateški najvažniji objekat na dionici autoputa Kuzmin – Sremska Rača, uprkos lošim vremenskim uslovima, odlično napreduje i nije izgubila na intenzitetu, saopšteno je iz Puteva Srbije.

U ovom trenutku ubrzani su radovi na samom mostu preko Save kod Sremske Rače gdje se vidi završetak prilaznih konstrukcija. Intenzivirani su radovi na petlji Kuzmin. Ostali objekti na trasi su na visokom stepenu gotovosti.

"Ostalo je još samo izlivanje četiri montažna nosača, od 84, i 14, zajedno sa ova četiri nosača, koja će se namontirati i time praktično dobiti geometrija kompletnog mosta sa prilaznim konstrukcijama, i sa strane Srbije i sa strane Republike Srpske", rekao je Dragan Jocić iz JP Putevi Srbije.

Prema njegovim riječima, intnezivirani su i radovi na petlji Kuzmin - od dvije nezavisne konstrukcije na jednoj su već urađeni svi šipovi, četiri naglavne grede, dok se na drugoj konstrukciji odvijaju radovi na izvođenju šipova.

Početak trase dijela autoputa je u blizini postojeće denivelisane raskrsnice Kuzmin i prostire se sjever – jug pored naselja Kuzmin i Bosut sve do Sremske Rače gdje se završava mostom preko rijeke Save.

Dionica autoputa Kuzmin – Sremska Rača, ukupne dužine oko 18 km predstavlja dio projekta izgradnje autoputa E-761, Beograd–Sarajevo, dok most preko rijeke Save čini neposrednu vezu dvije države sa punim autoputskim profilom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije