Plaćanje autoputa u BiH i Srbiji bi trebalo biti uvezano u jedinstven sistem

27.10.2022. 13:48 / Izvor: Akta.ba
Plaćanje autoputa

Na poziv JP Puteva Srbije, danas je u Beogradu održan sastanak na temu uvezivanja elektronske naplate cestarine između javnih preduzeća.

Na poziv JP Puteva Srbije, danas je u Beogradu održan sastanak na temu uvezivanja elektronske naplate cestarine između javnih preduzeća iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Sastanku su prisustvovale delagacije JP Autoceste FBiH i JP Autoputevi RS predvođene direktorima Elmedinom Voloderom i Slobodanom Stanarevićem zajedno sa kolegama iz JP Putevi Srbije.

Tokom razgovora je iskazana volja i spremnost za uvezivanjem elektronske naplate cestarine između ova tri javna preduzeća kako bi se krajnjem korisniku autoceste omogućilo što jednostavnije i efikasnije korištenje autoceste.

Direktor Autocesta FBiH Elmedin Voloder je u svojoj izjavi naglasio spremnost za realizaciju dogovora i zahvalnost organizatoru sastanka te napomenuo da je svrha sastanka i dogovora zajednički interes svih strana za što zadovoljnije korisnike autocesta i brži i jednostavniji prolazak kroz naplatne stanice.

Dogovoreno je da se u narednom periodu pripremi sporazum o saradnji koji bi trebao biti potpisan u Banja Luci, termin će biti naknadno dogovoren, dok će timovi za realizaciju početi sa pripremama već naredne sedmice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti