Nastavljene aktivnosti

Prezentirano 3D idejno rješenje zatvorenog bazena u Zenici

17.02.2023. 13:34 / Izvor: Akta.ba
Bazen

Nastavljaju se aktivnosti u vezi sa izgradnjom zatvorenog olimpijskog bazena u Zenici.

Nastavljaju se aktivnosti u vezi sa izgradnjom zatvorenog olimpijskog bazena u Zenici, a danas je u Gradskoj upravi Zenica održan sastanak na kojem je prisutnima prezentirano 3D idejno rješenje bazena.

Predstavnici Arhitektonskog i dizajn studija "AAA" Group, koji sličan bazen rade i u Mostaru, autori su 3D prezentacije, a ovaj sastanak još jedna je potvrda kako Gradska uprava Zenica na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem užurbano i opredijeljeno radi na aktivnostima izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena u Zenici.

Podsjetimo, ranije je gradonačelnik Kasumović sa saradnicima posjetio Mostar i studio "AAA" Group, nakon čega su održana još dva sastanka u Zenici. 

"Kontinuirano radimo na aktivnostima u vezi sa izgradnjom zatvorenog olimpijskog bazena. Do sada sam održao nekoliko sastanaka, išao u Mostar, a danas smo imali još jedan konstruktivan sastanak na kojem smo razgovarali o ovom projektu. Ne želimo gubiti ni dana nego smo odmah krenuli u posao i činimo sve što možemo da se čim prije krene sa realiziranjem ovog projekta. Za sada je izvjesno kako će se bazen graditi na kompleksu postojećih bazena u Crkvicama, a sada predstoji tehnički dio, projekat, neophodna papirologija, dozvole…", rekao je gradonačelnik Kasumović, dodajući da će građani Zenice, pored ovog velikog projekta, dobiti i novu zgradu Hitne pomoći.

Priča o izgradnji zatvorenog olimpijskog bazena u Zenici, podsjećamo, počela je nakon što je na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH usvojen amandman koji se odnosi na izgradnju zatvorenog bazena u Zenici, a kojim će se osigurati najprije sredstva u iznosu od četiri miliona KM, a potom i još četiri miliona maraka, saopćeno je iz Odsjeka za protokol i informisanje u Gradskoj upravi Zenica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije