Najznačajniji infrastrukturni projekt

U toku izgradnja novog nogometnog terena u SRC "Libero" u Goraždu

26.02.2023. 10:29 / Izvor: Akta.ba
teren

U Sportsko-rekreativnom centru (SRC) "Libero" u goraždanskom naselju Rasadnik u toku je realizacija jednog od najznačajnijih infrastrukturnih projekata istoimenog kluba.

U Sportsko-rekreativnom centru (SRC) "Libero" u goraždanskom naselju Rasadnik u toku je realizacija jednog od najznačajnijih infrastrukturnih projekata istoimenog kluba.

Riječ je o izgradnji drugog nogometnog terena s ciljem osiguranja adekvatnih uslova za ovaj ali i druge sportske kolektive koji treninge obavljaju na ovom lokalitetu

Predsjednik SFK “Libero” Senad Hubjer naglašava da klub ulaže maksimalne napore kako bi se obezbjedili dobri uslovi za sportiste.

"Ovaj projekt podrazumjeva  izgradnju drugog po redu nogometnog terena na SRC Libero dimenzija 55x35m. Radovi se odnose na iskop drenažnih kanala ,postavljanje drenaznih cijevi ,ugradnju tri sloja tampona, postavljanje betonskih ivičnjaka I slično. U drugoj fazi predviđeno je postavljanje nove umjetne trave, led reflektora i zaštitnih mreža", precizirao je Hubjer.

Dodao je da radove izvodi goraždanska firma OKAC d.o.o. dok projekat finansiraju Vlada BPK  i Grad Goražde . Vrijednost projekta u prvoj fazi je 85.000 KM, dok će druga faza koštati 182.000 KM. Za prvu fazu sredstva su obezbjeđena u potpunosti, kao i većina sredstava za drugu.

Hubjer naglašava da je projekat od velikog značaja za sportske kolektive, ali i grad Goražde u cjelini.

"Teren je prvenstveno namjenjen za dječake i djevojčice Grada Goražda i BPK, kao i za sve ostale rekreativce . Izgradnjom novog terena stvorit će se uslovi i za  starije dječake i djevojčice, kojih u Školi fudbala ima oko 160, da mogu svakodnevno trenirati po standardima UEFA-e  i FIFA-e, odnosno  da imaju normalne uslove za bavljenje fudbalom. Potrebe za izgradnjom još jednog terena u Sportsko-rekreacionom centru Libero su velike, što potvrđuje i podatak da  na  postojećem   terenu ovog kluba pored ekipa ovog kluba treniraju i sportisti drugih klubova sa ovog područja", kazao je Hubjer.

 Sredstva za drugu fazu projekta izdvojilo je i ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije