9.830 kvadrata

Gradnja tržnog centra Belamionix u Tuzli ulazi u posljednju fazu

15.03.2023. 09:47 / Izvor: tuzlanski.ba

Objekat je poslovnog karaktera, tržni centar sa pratećim sadržajima.

Tuzla će uskoro dobiti novi Poslovno – tržni centar kojeg od aprila 2022. godine u tuzlanskom naselju Miladije gradi kompanija Belamionix.

Predviđeni rok za završetak radova je mart 2022. godine.

Urađena je većina radova, a na objektu su okončani i radovi postavlja fasade čime se već u većoj mjeri može vidjeti kako će objekat izgledati kada se finaliziraju svi radovi. Nakon postavljanja stolarije, krenut će i posljednja faza uređenja enterijera. 

Centar se gradi na lokaciji gdje je nekada bio smješten proizvodni pogon firme Resod-Guming. Zemljište i devastirani objekat su 2019. godine prodati za 1.356.700 KM. Stečaj u Gumingu je trajao devet godina. 

S obzirom da na ovoj atraktivnoj lokaciji u blizini industrijske zone i pored magistralnog puta M4, godinama nije bilo ništa osim zapuštene površine sigurno je da će ovaj centar doprinijeti razvoju ovog dijela grada. 

Objekat je poslovnog karaktera, tržni centar sa pratećim sadržajima. Površina objekta iznosi oko 19.830 kvadrata.

Na lokaciji je planiran stacionarni saobraćaj sa 12 parking mjesta. Garaža ukupno ima 150 parking mjesta. U sklopu garaže nalazit će se i autopraonica sa ukupno četiri mjesta. Etaža suterena je u funkciji parking garaže, na prizemnoj etaži je planiran prostor hipermarketa sa pratećim sadržajima, dok se na spratu uglavnom nalaze poslovni prostori za iznajmljivanje, restorani, caffe i sl.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije