ZAVRŠNI RADOVI

Započelo prošivanje trave na Koševu, stigla mašina sa stadiona Ajaxa

27.05.2023. 09:03 / Izvor: Akta.ba
stadion

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo obavijestio je javnost o početku završnih radova na terenu stadiona Asim Ferhatović Hase.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo obavijestio je javnost o početku završnih radova na terenu stadiona Asim Ferhatović Hase.

Đozo je na Facebook profilu objavio:

"Nakon što su probijeni svi rokovi, konačno započelo prošivanje trave na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase, koje bi trebalo biti okončano za 14 dana. Nekoliko mjeseci su trajali pokušaji prošivanja travnatog sloja najvećeg bosanskohercegovačkog stadiona, više vrsta mašina nije to moglo uraditi. Ova koja je dovezena sa stadiona nizozemskog Ajaxa trebala bi završiti posljednju fazu postavljanja hibridnog travnjaka, ali usporeno, zbog spornog sastava nosivo-hranidbenog sloja. Upravo taj sastav je uzrokovao nevjerovatnu tvrdoću spomenutog sloja, zbog čega su između ostalog probijeni svi rokovi predviđeni za realizaciju projekta postavljanja travnjaka po UEFA standardima na ovom stadionu", napisao je Đozo.

stadion

Radovi na terenu Asim Ferhatović Hase započeli su u augustu 2022. godine, a tek u aprilu 2023. godine Sarajevo je odigralo prvu utakmicu na Koševu.

Pored ovog stadiona, završeni su hibridni tereni u Tuzli i Mostaru dok radovi još uvijek traju na stadionu pod Bijelim brijegom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije