slijedi tender za izbor izvođača

Oko 200.000 KM izdvojeno za zamjenu parketa u Gradskoj dvorani u Goraždu

23.08.2023. 11:27 / Izvor: Akta.ba
GORAŽDE

Implementator projekta je Gradska uprava Grada Goražde a sredstva u iznosu od oko 170.000 KM obezbjeđena su kroz Program utroška sredstava resornog minstarstva za 2023. godinu, sa ekonomskog koda - Kapitalni transferi nižim niovima vlasti.

Ugovor o dodjeli novčanih sredstava na ime sufinansiranja projekta Nabavka, isporuka i ugradnja sportskog parketa sa elastičnom podlogom u Velikoj sali Gradske dvorane Mirsad Hurić u Goraždu, sa gradonačelnikom grada Goražde Ernestom Imamovićem, zbog vrijednosti ugovora potpisao je juče premijer BPK Goražde Edin Ćulov a potpisivanju je prisustvovala i ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Adisa Alikadić Herić.

Implementator projekta je Gradska uprava Grada Goražde a sredstva u iznosu od oko 170.000 KM obezbjeđena su kroz Program utroška sredstava resornog minstarstva za 2023. godinu, sa ekonomskog koda - Kapitalni transferi nižim niovima vlasti.

U realizaciju ovog veoma značajnog infrastrukturnog projekta koji bi prema predračunu trebao iznosti 200.000 KM, Gradska uprava Grada Goražde uložit će finansijska sredstva od 30.000 KM.

"Zahvaljujem se Vladi i resornom ministarstvu što su nakon sanacije platoa ispred Gradske dvorane Mirsad Hurić u Goraždu prepoznali značaj implementacije projekta kada je riječ o zamjeni parketa u sali, za što su izdvojena značajna finansijska sredstva. Odmah po potpisivanju ugovora bit će raspisan tender za odabir izvođača radova, a radovi od početka realizacije zamjene parketa trebali bi biti završeni u roku od mjesec dana", kazao je gradonačelnik Ernest Imamović.

Prema riječima ministrice Adise Alikadić Herić, prilikom planiranja budžeta za ovu godinu, ministarstvo je po prvi put za ove namjene planiralo značajna finansijska sredstva. Kako je naglasila, u konsultacijama sa čelnicima Gradske uprave Grada Goražde, došlo se do zaključka da je najbolje ta sredstva uložiti u infrastrukturni projekat u gradskoj dvorani.

"S obzirom da najviše aktivnosti imamo u i oko ovog objekta kako u ljetnom tako i u zimskom periodu, smatram da će se ovaj projekat uspješno realizovati na zadovoljstvo kako sportskih klubova tako i svih naših građana. I u budućnosti ćemo nastojati da stvaramo predpostavke za realizaciju ovakvih i sličnih infrastrukturnih projekata koji će doprinijeti stvaranju što boljih uslova za trenažne procese kako učenika srednjih škola čije nastavne aktivnosti se odvijaju u ovom objektu tako i sportskih klubova", naglasila je ministrica Adisa Alikadić Herić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije