BITAN PROJEKAT

Stanovnici mostarskog Bijelog brijega dobivaju modernu prometnicu

10.10.2023. 10:56 / Izvor: Fena
mostar ugovor

Grad Mostar i KTM-Brina d.o.o. Posušje u utorak su u Gradskoj vijećnici potpisali Ugovor o izgradnji prometnice S3 u naselju Bijeli brijeg

Grad Mostar i KTM-Brina d.o.o. Posušje u utorak su u Gradskoj vijećnici potpisali Ugovor o izgradnji prometnice S3 u naselju Bijeli brijeg prema projektnoj dokumentaciji "GEO-DATA" d.o.o. Mostar.

Ukupna vrijednost radova s PDV-om iznosi 433.246,26 maraka, a rok za izvođenje radova je godinu dana, računajući od dana uvođenja izvođača u posao nakon potpisivanja ugovora.

Gradonačelnik Mostar Mario Kordić kazao je kako je ovo još jedan od jako bitnih infrastrukturnih projekata u gradu.

"Radi se o prometnici koja povezuje Bijeli brijeg s ulicom Bleiburških žrtava, to je projekt koji je godinama najavljivan i koji je jako značajan za stanovnike Bijelog brijega. Svi znamo da je to naselje prometno jako opterećeno, infrastruktura nije rađena onako kako je trebala biti, imali smo jako puno imovinskih problema koje smo riješili kroz zadnjih godinu dana. Očekujemo da će KTM-Brina s izvođenjem radova početi što skorije", kazao je gradonačelnik.

Po završetku ovog projekta, dodaje, stanovnici navedenog naselja dobit će modernu prometnicu koja povezuje Bijeli brijeg s ostatkom grada.

"Također ćemo rasteretiti sve ove ceste koje se sada alternativno koriste. Otvorili smo jako puno građevinskih radova u Mostaru i pomalo osjećamo poremećaj na tržištu u kontekstu potencijala izvođača i radnika jer i oni imaju svoje izazove i probleme, fali ljudi da bi se sve stiglo u zadanim rokovima, ali još jednom molim građane za strpljenje. U želji da sustignemo ono vrijeme koje smo izgubili svih ovih zadnjih godina jako smo angažirani da sve projekte otvorimo, trajat će neko vrijeme, ali mislim da ćemo svi skupa biti sretni kada završimo", kazao je Kordić.

Naveo je kako naselje Bijeli brijeg ima tri ulaza, odnosno izlaza.

"Nažalost, sva ta tri ulaza su opterećena i privatnim objektima koji su tu rađeni, a nisu adekvatni za tako veliko naselje. Jedan od tih ulaza/izlaza je preko Studentskog doma. Ta ulica je grbava i nije uvjetna za voziti, a u sljedećih par mjeseci pristupit ćemo sanaciji te ulice, odnosno preasfaltirati je. Drugi izlaz je tamo prema bolnici, koji je poprilično uzak i nesiguran i to je nešto što ćemo u budućnosti raditi. Ideja je da to bude dvotračna ulica, ali tamo imamo još veći izazov nego na "S3" kad su u pitanju imovinski problemi pa razgovaramo sa strukom bi li bilo bolje da promijenimo režim te ulice u jednosmjernu. Treći izlaz je onaj prema ulici Bleiburških žrtava koji je isto dosta uzak, neuvjetan, krivudav. Ovo je ulica koja je sasvim nova, odnosno ne postoji, od crkve na Bijelom brijegu se spušta između škole i firme Keš. Mislim da se u tom koridoru spušta jedna prometnica koja će biti dvotračna, moderna s nogostupom, parking mjestima s obje strane, tako da će biti možda najozbiljnija prometnica koja će povezivati navedeno naselje s ostatkom grada", kazao je gradonačelnik.

Predstavnik poduzeća KTM-Brina d.o.o. Posušje Ivica Bošnjak kazao je da navedena firma ima potrebno iskustvo.

"Imamo puno projekata iza sebe, ali svaki ugovor je novi izazov. Nadam se da će i stanovništvo naselja biti kooperativno i prilagoditi se uvjetima vožnje tijekom radova. Poznajući instalacije iz prijašnjih problema očekivati je neke probleme, ali nadamo se da nećemo imati većih problema i da ćemo se izboriti s izazovima", kazao je Bošnjak.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije