vijedni 1,5 miliona KM

Započeli radovi na izgradnji južne tribine stadiona "Rođeni"

02.11.2023. 08:49 / Izvor: Akta.ba
VELEZ

U srijedu su započeli radovi na izgradnji južne tribine stadiona "Rođeni" NK Velež, a radove izvodi Građevinsko poduzeće "Amitea".

U srijedu su započeli radovi na izgradnji južne tribine stadiona "Rođeni" NK Velež, a radove izvodi Građevinsko preduzeće "Amitea". Početku radova na stadionu prisustvovali su i članovi Upravnog odbora Kluba predvođeni predsjednikom Senadom Keveljom.

Tribina koja će u konačnici biti izgrađena zadovoljit će kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona i imat će sve potrebne sadržaje, uključujući i standardizirane svlačionice za domaći i gostujući tim, priopćili su na svojim internetskim stranicama iz NK Velež.

Projektom su planirane i popratne prostorije za suce i delegate, zatim prostorija za doping kontrolu, VAR soba, te VIP loža i VIP salon. Predviđena su i mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine, te prostorije za rad fotografa.

"Rok za završetak radova je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, a kako smo naveli ranije, vrijednost betonskih (rau-bau) radova je 1,5 mil. KM s PDV-om", stoji u priopćenju.

Iz Veleža su napomenuli da su u skladu s odlukom Grada Mostara o dodjeli sredstava iz proračuna, raspisali natječaj za projekt izgradnje južne tribine stadiona "Rođeni", uz poziv zainteresiranima, koji ispunjavaju tehničke i profesionalne kvalifikacijske uvjete, da dostave ponude.

Nakon provedenih svih neophodnih procedura najbolji ponuđač bila je mostarska građevinska firma "Amitea".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije