Program kućne njege – Niste sami

Federalni zavod za zapošljavanje sufinansira zapošljavanje šest njegovatelja

28.11.2023. 13:24 / Izvor: Fena
FZZZ

Zavod je za realizaciju ovog projekta osigurao 48.000 KM.

Jedan od projekata čiju realizaciju će u narednom razdoblju finansijski podržati Federalni zavod za zapošljavanje je i "Program kućne njege – Niste sami" Centra za socijalni rad Općine Ljubuški.

Time je Zavod postao jedan od partnera u realizaciji ovog projekta.

U okviru Programa sufinansiranja zajedničkih projekata sa drugim pravnim subjektima 2023 Zavod je za realizaciju ovog projekta osigurao 48.000 KM.

Tim sredstvima je u narednih 12 mjeseci omogućeno sufinansiranje zapošljavanja šest stručnih osoba (njegovatelja), od čega četiri sa SSS, te dvije osobe sa VSS.

Zadatak osoba koje će biti zaposlene jeste svakodnevni obilazak oko 150 socijalno ugroženih osoba na području Grada Ljubuški i pružanje odgovarajuće pomoći tim osobama, saopćeno je iz FZZZ. 

Ugovor o sufinansiranju zapošljavanja u okviru spomenutog programa danas su u Sarajevu potpisali direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar i direktor Centra za socijalni rad Općine Ljubuški Viktor Grbavac, koji je tom prilikom u ime Centra i Grada Ljubuški iskazao zahvalnost na podršci Zavodu i Heleni Lončar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije