Ugovor o sufinansiranju projekta

Federalno ministarstvo rada sufinansira izgradnju prvog dnevnog centra na Ilidži

21.12.2023. 08:21 / Izvor: Akta.ba
delić muzur

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić potpisao je jučer ugovor s načelnikom Općine Ilidža Nerminom Muzurom.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić potpisao je jučer ugovor s načelnikom Općine Ilidža Nerminom Muzurom o sufinansiranju projekta izgradnje prvog dnevnog centra za podršku djeci s teškoćama u razvoju.

Tim povodom ministar Delić istakao je da kroz programe sufinansiranja projekata u zajednici Ministarstvo nastoji održati riječ i pokazati suštinsku opredjeljenost i podršku lokalnim zajednicama i udruženjima koja rade na realizaciji programa i projekata za najranjivije članove našeg društva. 

"Prije nekoliko mjeseci s načelnikom Muzurom razgovarao sam o potrebi osnivanja velikog, dnevnog centra u kojem bi bile ponuđene sve socijalne i edukativno - rekreativne usluge za djecu s teškoćama u razvoju. Danas smo potpisali ugovor o sufinansiranju i na taj način pokazali da smo opredjeljeni pomoći Općini Ilidža, finansijski i na svaki drugi način da ovaj centar uskoro otvori vrata svojim budućim korisnicima", izjavio je ministar Delić.

Načelnik Muzur ističe da će sredstva Ministarstva biti dostatna za prvu fazu izgradnje ovog centra, te da je ovo značajna podrška koja će ubrzati izgradnju i otvaranje prvog dnevnog centra na području Općine Ilidža. 

Donošenjem Zakona o socijalnim uslugama u FBiH ovaj dnevni centar će, osim sredstava iz općinskog budžeta, imati na raspolaganju i sredstva iz budžeta Federalnog ministarstva rada i socijalne politike kroz sufinansiranje socijalnih usluga u lokalnim zajednicama. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije