KREĆE REALIZACIJA

Raspisan tender za izgradnju osnovne škole na Stupu, vrijednost radova oko 20 miliona KM

01.02.2024. 14:05 / Izvor: Akta.ba
skola stup
OTVORI GALERIJU

Općina Ilidža raspisala je tender za izvođača radova osnovne škole na Stupu, čime zvanično kreće realizacija ovog dugoočekivanog projekta, javlja Akta.ba

Općina Ilidža raspisala je tender za izvođača radova osnovne škole na Stupu, čime zvanično kreće realizacija ovog dugoočekivanog projekta, javlja Akta.ba 

Procijenjena vrijednost iznosi 17.094.017 KM bez PDV-a, odnosno 19.999.999 KM sa PDV-om. Predviđen je i postupak e-aukcije, a rok za prijem ponuda je 25. mart 2024. godine.

Predmet nabavke podrazumijeva izvođenje građevinskih radova, zanatskih,elektro radova, hidroinstalaterskih radova ,radovi grijanja, hlađenja i klimatizacije, vanjsko uređenje i opremanje sportske dvorane.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, nabavka nije podijeljena na lotove iz razloga neodvojive cjeline postupka javne nabavke svih radova.

Rok za izvođenje svih radova je 24 mjeseca iz razloga obima i složenosti poslova koji zahtjevaju duži vremenski period za izvođenje istih.

RUŠENJE MJESNE ZAJEDNICE SA AMBULANTOM

U dokumentaciji se takođe navode pipremni radovi koji podrazumijevaju rušenje mjesne zajednice sa ambulantom i radove na demontaži, kao i izmještanje kanalizacione mreže.

Radovima na rušenju treba da prethodi čišćenje i zbrinjavanje zaostataka eventualnog tehnološkog procesa i izmještanje opreme i materijala. 

škola stup

Podsjetimo, u septembru 2022. godine Općina Ilidža izdala je građevinsku dozvolu za izgradnju 11. osnovne škole u naselju Stup II.

Već u novembru potpisan je sporazum o saradnji za realizaciju projekta.

PROJEKTNO RJEŠENJE

Projekt će biti finansiran iz budžeta Ministarstva, odnosno Vlade KS i Općine Ilidža. Ukupna neto površina iznosi 8.314 m2, a bruto 10.365 m2. Predviđeno je da škola ima 5.500 m2 korisne površine. Procijenjeni broj učenika je 500, a tendencija je da škola radi u jednoj smjeni.

Projektno rješenje planira kolski i pješački pristup, sa saobraćajnice prema sjevernoj strani parcele. Garaža ima 46 parking mjesta, ima dvojaku namjenu, moguće ju je koristiti i u svrhu parkiranja ne samo za potrebe škole nego i šire društvene zajednice.

"Prostori namijenjeni zajednici, za stalno korištenje su ambulanta, prostori mjesne zajednice, sala za trening/teretana; dok za korištenje u posebnom (zajedničkom) režimu se mogu koristiti prostori sportske dvorane, polivalente sale (prostor više namjena) i biblioteke. Projektirani su na taj način da se mogu privremeno koristiti odvojeno od prostora škole, bez da narušavaju njenu funkciju", navodi se u idejnom rješenju koje potpisuje projektni tim Senaida Halilović Terzić i Zulejhna Šabić Zatrić.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije