ZBOR GRAĐANA

Na Vratniku najavljeni projekti za ovu godinu vrijedni 1,5 miliona KM

19.02.2024. 09:31 / Izvor: Akta.ba
vratnik

Održan je Zbor građana na Vratniku gdje su predstavljeni planovi za ovu godinu.

Održan je Zbor građana na Vratniku gdje su predstavljeni planovi za ovu godinu, vrijedni oko 1,5 miliona KM.

Općinski načelnik Irfan Čengić je predstavio projekte, među kojima se ističe rekonstrukcija separatne kanalizacione mreže u ulici Mačkareva, druga faza, s planiranim budžetom od 455.700 KM.

Na Zboru građana su prisustvovali i predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Seid Škaljić, pomoćnici načelnika te općinski vijećnici.

Projekti koji su najavljeni na Zboru građana na Vratniku:

  • Rekonstrukcija separatne kanalizacione mreže u ulici Mačkareva II faza ima procijenjenu vrijednost od 455.700 KM, s ciljem poboljšanja infrastrukture i rješavanja problema odvodnje otpadnih voda.
  • Sanacija dijela ulice Gornje Čebedžije od broja 22 do broja 26, u dužini od 60 metara, procjenjuje se na 35.000 KM, te se provodi radi obnove oštećene infrastrukture i povećanja sigurnosti pješaka.
  • Sanacija dijela ulice Nevjestina u dužini od 300 metara ima procijenjenu vrijednost od 200.000 KM, s ciljem obnove oštećenih dijelova ceste i poboljšanja kvalitete prometne infrastrukture.
  • Izgradnja zida Mustaj bega Ličkog u dužini od oko 15 metara procjenjuje se na 12.000 KM i provodi se radi stabilizacije terena i zaštite okolnih objekata od erozije i oštećenja.
  • Sanacija kaldrmisanog stepeništa u ulici Mačkareva od broja 30 do broja 44 ima procijenjenu vrijednost od 107.000 KM, te se provodi radi očuvanja sigurnosti i pristupačnosti javnih površina.
  • Sanacija kaldrmisanog stepeništa u ulici Tabijska kod broja 1 procjenjuje se na 52.000 KM i provodi se radi održavanja i popravka stepenica radi sigurnijeg kretanja pješaka.
  • Sanacija kaldrmisanog stepeništa u ulici Donje Ćebedžije od broja 1 do broja 15 procjenjuje se na 112.000 KM i provodi se radi očuvanja kulturne baštine i omogućavanja sigurnog pristupa stanovnicima.
  • Sanacija dijela ulice Poddžebhana u dužini od 100 metara procjenjuje se na 45.000 KM, s fokusom na očuvanje i popravak oštećenih dijelova ceste radi sigurnijeg prolaska vozila.
  • Sanacija zida u ulici Ispod oraha od broja 12 do broja 18, u dužini od oko 45 metara, ima procijenjenu vrijednost od 60.000 KM, te će pridonijeti stabilnosti okolnih objekata i estetici ulice.
  • Sanacija/izgradnja zida u ulici Čebedžije donje do broj 19, u dužini od 15 metara procjenjuje se na 75.000 KM, te će doprinijeti sigurnosti i estetici tog dijela grada.
  • Sanacija kaldrme u užem jezgru Vratnik mejdan II faza, kao i sanacija kamenog popločanja na području uže jezgre Vratnika mejdan II faza, ima procijenjenu vrijednost od 100.000 KM, te će očuvati povijesni i kulturni identitet tog područja.
  • Sanacija rasvjete na području MZ Vratnik će poboljšati vidljivost i sigurnost građana u tom području, doprinoseći općem osjećaju sigurnosti u zajednici.
  • Projekat rasvjete tunela “Vratnik” ima procijenjenu vrijednost od 290.000 KM s ciljem poboljšanja vidljivosti i sigurnosti prolaznika i vozača kroz tunel.
  • Izrada novog Regulacionog plana Vratnik omogućit će bolje planiranje budućeg razvoja naselja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije