VJEŠTAČKA JEZERA, BANJA MLJEČNICA...

Vlada RS finansira 12 projekta u vrijednosti od 58,3 miliona KM

23.02.2024. 15:46 / Izvor: Akta.ba
rs

Vlada je dopunila odluku o listi prioritetnih projekata iz programa javnih investicija za 2024. godinu.

Vlada RS na jučerašnjoj sjednici odobrila je 5 miliona KM za nastavak finansiranja izgradnje postojećih i novih kapaciteta u Banji Mlječanici.

Naime, Vlada je dopunila odluku o listi prioritetnih projekata iz programa javnih investicija za 2024. godinu, kojom će biti finansirano ukupno 12 projekata u iznosu 58,3 mil KM.

"Izmjenom odluke u prioritetne projekte, koje je Vlada ranije utvrdila, je uvršten i nastavak finansiranja projekta "Adaptacija postojećih i izgradnja novih smještajnih i terapijskih kapaciteta u JZU SBFMR Mlječanica Kozarska Dubica - nastavak finansiranja", u iznosu od 5 mil KM", navedeno je u saopštenju.

U toku 2023. godine su započeti projekti izgradnje sportskih terena, izgradnja objekta vešeraja, radovi proširenja restorana, ugradnja agregatske jedinice sa instalacijom, kao i asfaltiranje saobraćajnica unutar kompleksa, a za završetak navedenih radova neophodna su sredstava u iznosu od 4 mil KM.

U toku 2024. godine planirana je izgradnja vještačkih jezera sa šetališnim zonama u vrijednosti oko 6 mil KM, te novog smještajnog objekta vrijednosti oko 7 mil KM.

"S tim u vezi je ova zdravstvena ustanova uputila prijedlog da novi projekti budu uvršteni u Program javnih investicija Republike Srpske, te da se odobre sredstva u iznosu od 9 mil KM od čega je 4 mil KM za završetak započetih projekata, a 5 mil KM za nove projekte", saopšteno je.

Na osnovu ranijih odluka Vlade, na prioritetnoj listi projekata koji će biti finansirani iz sredstava javnih investicija su "Sanacija objekta JU OŠ Nikola Tesla Derventa", u ukupnom iznosu od 5,2 mil KM i sredstava za projekat izgradnje osnovne škole u Istočnom Novom Sarajevu, u iznosu od milion maraka.

Iz javnih investicija će sa 3 mil KM biti sufinansiran i projekat "Izgradnja sportske dvorane" u Doboju.

Takođe, iz javnih investicija su planirana i sredstava za izgradnju objekta za potrebe Policijske uprave Istočno Sarajevo u iznosu od 4 mil KM, planirana su i sredstva za nastavak radova na uređenju i sanaciji vodoprivrednih objekata na teritoriji sliva Save, u ukupnom iznosu od 9,3 mil KM, dok je 2 mil KM planirano za prvu fazu dogradnje i proširenja sistema protivgradne zaštite Republike Srpske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije