Projekt vrijedan oko 150.000 KM

U goraždanskom naselju Obarak u toku radovi na odvodnji površinskih voda

12.04.2024. 14:56 / Izvor: Fena
goražde

Mještani očekuju da će radovi koji su povjereni goraždanskoj firmi Okac biti okončani što prije.

U goraždanskom naselju Obarak počeli su radovi na sanaciji klizišta i odvodnji površinskih voda, koji su prošle godine ugrozili jedan broj stambenih objekata u tom dijelu grada.

Projekt vrijedan oko 150.000 KM finansiraju Vlada BPK Goražde i Grad Goražde, a gradonačelnik Ernest Imamović naglašava kako je riječ o značajnom projektu.

"Ovaj dio naselja dugo godina je izložen oborinskim vodama koje pokreću klizišta a dodatni problem predstavlja i blizina kuća magistralnoj cesti koja vodi u grad. Direktno su bile ugrožene tri kuće ali indirektno kompletan dio naselja Obarak. Nakon ovih radova bit će potrebno sanirati podzidu u dužini od 20 metara jer ovaj dio je u neposrednoj blizini budućeg kružnog toka na ulazu u grad tako da to moramo osigurati", precizirao je Imamović.

Mještani očekuju da će radovi koji su povjereni goraždanskoj firmi Okac biti okončani što prije.

Porodica Kazić godinu dana živi u strahu od klizišta koje se pojavilo ispod njihove kuće, a dodatnu zabrinutost imaju zbog sina koji spada u kategoriju osoba s posebnim potrebama.

"Najdirektnije su bile ugrožene dvije kuće i voda nakon obilne kiše prošle godine nam je napravila velike problem noseći sve pred sobom. Sreća je da nismo u tom momentu bili kod kuće. Strahovali smo supruga i ja cijelo vrijeme, posebno zbog sina i drago nam je da su radovi konačno počeli. Nadamo se da će projekat biti okončan u najkraćem mogućem roku", kazao je mještanin Emir Kazić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije