Nova zgrada policije u Brčkom do kraja 2015. godine

18.12.2013. 08:26 / Izvor: eKapija.ba
Nova zgrada policije u Brčkom do kraja 2015. godine

Predstavnik Izaslanstva EU u BiH Holger Schroeder rekao je da ova potpora u vidu 3,5 milijuna eura predstavlja jednu vrstu priznanja dobrom radu policije.

Jučerašnjim činom potpisivanja nekoliko dokumenata od strane predstavnika Vlade i Policije Brčko Distrikta BiH, Granične Policije BiH, Službe za poslove sa strancima BiH, Ministarstva sigurnosti BiH i UNDP-a s pravne strane je omogućen nastavak izgradnje zgrade Policije u Brčkom gdje će biti smještena Policija Brčko Distrikta BiH, Granična policija BiH i Agencija za odnose sa strancima.

Jedan od potpisnika Memoranduma o suradnji, gradonačelnik Brčko Distrikta Anto Domić istaknuo je da je Brčko Distrikt obezbijedio preko 6.000 000 KM za ovaj projekat dok je Europska komisija izdvojila oko 3.500.000 eura.

"Brčko je prije nekoliko godina započelo proces izgradnje zgrade Policije tijekom kojih su izdvajana sredstva iz proračuna. Prije godinu dana došli smo do spoznaje da sredstva koja dodjeljuje Europska komisija prestaju biti operativna krajem 2014. godine. Nismo bili u mogućnosti do tog trenutka realizirati sve poslove stoga je Europska komisija ta sredstva prenamjenila. Dali smo povjerenje UNDP-u da realizira ovaj posao", istaknuo je gradonačelnik Domić.

On je kazao da će se od svibnja sljedeće godine nastaviti radovi na zgradi Policije te je dodao  da će posao najvjerojatnije biti završen 2015. godine.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mladen Ćavar, naglasio je da je ovakav način suradnje dokaz da se, ako postoji dobra volja, lako može osigurati da različite institucije sa raznih razina vlasti funkcioniraju na jednome mjestu, dodajući kako se nada da ovo neće biti presedan i da će i ostale institucije u BiH slijediti ovakav primjer.

Predstavnik Izaslanstva EU u BiH Holger Schroeder rekao je da ova potpora u vidu 3,5 milijuna eura predstavlja jednu vrstu priznanja dobrom radu policije za dosadašnji rad na borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Zadovoljstvo zbog pružanja potpore u ovome projektu iskazala je i predstavnica UNDP-a  Zahira Virani, koja je istaknula je da je ovo jedan od većih projekata na osiguravanju pravde i sigurnosti građana u kojem sudjeluje i UNDP, navodi se u saopštenju Vlade Brčko distrikta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije