Grant za vodosnabdijevanje Gradačca u iznosu od 1,4 miliona eura

Investicije / PROJEKTI

Grant za vodosnabdijevanje Gradačca u iznosu od 1,4 miliona eura

Grant prati EBRD-ov zajam od šest miliona eura za općinu Gradačac za proširenje postojeće vodovodne mreže u naseljima južnog dijela grada, čime bi se u vodovodnu mrežu povezalo 3.500 domaćinstava i priključilo još 150 domaćinstava.

30.12.2014. 08:34 / Izvor: eKapija.ba

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog ugovora o grantu (Projekt vodosnabdijevanja Gradačac) između Bosne i Hercegovine i JP "Komunalac" Gradačac d.d. i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na investicioni grant iz SIDA – EBRD Fonda za okolinske i klimatske programe u iznosu od 1,4 miliona eura s alokacijom na Federaciju BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ovaj grant prati EBRD-ov zajam od šest miliona eura za općinu Gradačac za proširenje postojeće vodovodne mreže u naseljima južnog dijela grada, čime bi se u vodovodnu mrežu povezalo 3.500 domaćinstava i priključilo još 150 domaćinstava.  Grantom će se finansirati investicija sakupljanja otpadnih voda.

Provedba ovog projekta započet će do ljeta 2015. godine, a njegov završetak očekuje se do kraja 2017. godine.

Ministarstvo finansija i trezora dostavit će Predsjedništvu BiH Prijedlog ugovora o grantu s Osnovama za njegovo zaključivanje, a za bh. potpisnika predložen je ministar finansija i trezora.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije