U Mostaru se realizuje projekat izgradnje glavnih kanalizacijskih kolektora

08.10.2015. 10:26 / Izvor: Akta.ba
U Mostaru se realizuje projekat izgradnje glavnih kanalizacijskih kolektora

Posebice se to odnosi na rješavanje problema vezanih za različite podzemne instalacije, na koje se nailazi tijekom kopanja kanala za postavljanje cijevi kolektora, a što usporava radove na terenu.

Redoviti tjedni radni sastanak oko provedbe projekta na izgradnji lijevo obalnog i desno obalnog kolektora održan je jučer u Uredu gradonačelnika Mostara.

Uz Ljubu Bešlića, gradonačelnika Mostara, Marinu Deronjić, načelnicu Odjela za urbanizam i građenje, koordinatore za praćenje i izvođenje radova iz Odjela za urbanizam i građenje na izgradnji kolektora, nazočni bili i predstavnici građevinskih poduzeća HP Investing, Izgradnja Tojaga i Amitea, koji izvode radove na izgradnji kolektora, te predstavnici JP Vodovod Mostar.

Predstavnici građevinskih poduzeća koji izvode radove i koordinatori za praćenje i izvođenje radova upoznali gradonačelnika Bešlića s aktivnostima na terenu od proteklog sastanka i poteškoćama prilikom izvođenja radova na složenom i velikom projektu.

Posebice se to odnosi na rješavanje problema vezanih za različite podzemne instalacije, na koje se nailazi tijekom kopanja kanala za postavljanje cijevi kolektora, a što usporava radove na terenu.

"Idući sastanak zakazan je za petak, a na njega će biti pozvani i predstavnici Elektroprivrede hrvatske zajednice Herceg – Bosne, kako bi se optimalno riješilo postavljanja podzemnih kablova za opskrbu potrošača električnom energijom i javnu rasvjetu", saopćili su iz Grada Mostara.

U cilju realizacije projekta izgradnje glavnih kanalizacijskih kolektora Grada Mostara je održan još jedan sastanak na kojem su uz izvođače radova i koordinatore na projektu, nazočni bili i predstavnici PU Mostar.

Na sastanku je tako dogovorena određena izmjena režima prometa kako bi se djelomično rasteretio promet na Bulevaru, mijenja se smjer prometa u ulici Onešćukova i Gojka Vukovića na način da se u njima promet odvijati jednosmjerno iz pravca Bulevara prema Lučkom mostu i to samo za vozila do 7,5 t.

Izmjena režima prometa stupa na snagu od četvrtka 8.10.2015. do daljnjeg. Od ponedjeljka 12.10.2015. doći će do izmjene u režimu prometa u ul. M.Tita i to na dvije lokacije i to na djelu ulice M.Tita od Lučkog mosta do mosta Hasana Brkića, koji je trenutno dvosmjerni, promet će se odvijati u jednom smjeru i to sjever-jug od Lučkog mosta, pored MC Pavariti do raskrižja s M17 (kod Fabrike duhana);Na djelu ulice M.Tita sjeverno od raskrižja kod Autobusnog/Željezničkog kolodvora, promet će se odvijati alternativnim prometnicama, prema privremenoj prometnoj signalizaciji.

Iz Grada Mostara mole sve sudionike u prometu da se pridržavaju privremene prometne signalizacije te da imaju strpljenja zbog povremenih zastoja i gužvi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije