U augustu završava adaptacija i rekonstrukcija Kumrovca

16.06.2016. 13:50 / Izvor: Akta.ba
U augustu završava adaptacija i rekonstrukcija Kumrovca

Nakon adaptacije i rekonstrukcije OJ DZ Novi Grad imat će mnogo više iskoristivog prostora.

Predstavnici izvođača radova firme Unioninvest u nedavnom razgovoru sa menadžmentom JU Dom zdravlja KS dali su obećanje da će adaptacija i rekonstrukcija OJ DZ Novi Grad, nekadašnjeg Kumrovca biti završena do polovine avgusta 2016. godine, potvrdio je za poslovni portal Akta.ba Arman Šarkić iz press službe JU DZKS.

Nakon adaptacije i rekonstrukcije OJ DZ Novi Grad imat će mnogo više iskoristivog prostora, jer su, između ostalog, pregrađene i pasarele koje će u budućnosti predstavljati izuzetno funkcionalan prostor.

Urađena je i velika ušteda na toplotnoj energiji, a i saobraćajni prilazi Domu zdravlja Novi Grad mnogo su bolji nego što je bio ranije slučaj.

"U suštini cijeli objekat je urađen po evropskim standardima. Do sada je investirano 2. 291 714 KM, a u II fazi radova bit će investirano oko pet miliona KM", kazao je Šarkić.

Na izvođenju radova angažirane su dvije firme. Početne radove izvodila je firma Eko - Teh, a kasnije je angažovana firma Unioninvest.

U daljim planovima JU Dom zdravlja KS planirana je ugradnja lifta u OJ DZ Novo Sarajevo, kao i nadziđivanje OJ DZ Ilijaš i OJ DZ Stari Grad.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije