Do kraja novembra autobuska stanica u Tuzli zasjat će novim sjajem

06.10.2016. 09:12 / Izvor: Akta.ba
Do kraja novembra autobuska stanica u Tuzli zasjat će novim sjajem

Po završetku radova, u objektu će biti otvoreni i restoran, kafeterija, te frizerski salon.

Do kraja novembra autobuska stanica u Tuzli zasjat će novim sjajem, a obnova je počela u augustu. Projekat vrijednosti oko milion maraka podrazumijeva zamjenu instalacija, zatim uređenje unutrašnjeg i vanjskog dijela, te obnovu krova objekta.

Inače, objekat nije imao većih rekonstruktivnih zahvata od same izgradnje 70-tih godina. "Ovom rekonstrukcijom će se potpuno izmijeniti sve instalacije, elektro, mašinske instalacije, klimatizacija, provjetravanje, drugačiji raspored prostorija. Također, već se radi i krov, dodatno utopljavanje, dodatna fasade”, kaže Nedžad Siočić, generalni direktor Trans Turista.

Tako će se ostvariti i određene finansijske uštede na grijanju i električnoj energiji, s obzirom na to da će kao jedan vid napajanja biti korištena sunčeva svjelost. One prostorije koje koristi Uprava Trans Turista za sada neće doživjeti potpunu obnovu, ali će biti zamijenjena stolarija i u tom dijelu. Sadašnjom rekonstrukcijom će, kako ističe direktor, putnicima i osoblju biti na raspolaganju dodatni prostor, koji se ranije nije koristio.

"Ambijent za putnike će biti prije svega ugodniji, imat će gdje da se odmore prije putovanja, puno bolji sistem plaćanja, naplata karata putem automata, ne mora se uvijek stojati na biletarnici", navodi on.

Po završetku radova, u objektu će biti otvoreni i restoran, kafeterija, te frizerski salon. Kada su u pitanju prevozne linije, Siočić ističe da, iako je rekonstrukcija u toku, nema zastoja.

Sredstva za rekonstrukciju Trans Turist je osigurao putem kreditiranja i uz podršku granta Evropske banka za obnovu i razvoj. U ovom preduzeću također se nadaju da će uskoro biti uređena oblast prevoza na području grada, kantona i entiteta, a kroz rekonstrukciju prostora, oni već daju svoj doprinos, te ističu da od relevantnih institucija očekuju uređenje ove oblasti upravo zbog dobrobiti svih putnika.

Izvor: RTVslon

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije