Do kraja 2018. planiran završetak stambeno-poslovnog objekta Vento Otoka

13.05.2017. 09:19 / Izvor: Akta.ba

Radi se o objektu bruto površine od 34.000 m2, a planirani završetak radova je decembar 2018. godine.

Kompanija Aluvento d.o.o. u saradnji i pod kontrolom matičnog društva Unioninvest d.d. Sarajevo, investira i gradi moderni stambeno-poslovni objekat VENETO OTOKA – mjesto komfornog stanovanja.

''Objekat se gradi na atraktivnoj lokaciji uz glavnu saobraćajnicu i samom ulazu u novo naselje na Otoci, na uglu ulice Bulevar Meše Selimovića sa južne strane i ulice Srđana Aleksića sa zapadne strane'', potvrdili su iz Unioninvesta za Akta.ba.

Dodaju da je objekat projektovan od strane domaćih renomiranih projektanata, a izvođenje radova i nadzor je također povjeren domaćim renomiranim izvođačima i inžinjerima. Radi se o objektu bruto površine od 34.000 m2.

Cjelokupnu izgradnju projekta pratit će predstavnici domaćeg investitora, sa 100% domaćim kapitalom.

''Za svaku stambenu jedinicu je predviđeno parking mjesto u dva podzemna nivoa garaža (ukupan kapacitet 228), a na nivou prizemlja su vanjska parking mjesta za poslovne prostore. Na etaži prizemlja su predviđeni poslovni prostori različitih kvadratura od 355 m2-465 m2'', navode za Akta.ba iz ove kompanije.

Dodaju da se od I do X etaže  gradi jedanaest tipova stanova, kvadrature od 52m2 do 117 m2. Osnovna opremljenost stana podrazumijeva i uključuje podne obloge, keramičke pločice, opremljena kupatila, split sistem i priključke za energente.

''Tipovi stanova su većinom projektovani sa fleksibilnom mogućnošću dogradnje dodatne male sobe'', ističu iz Unioninvesta.

Na etažama XI i XII projektovani su penthouse-LOFT stanovi sa prostranim terasama i atraktivnim panoramskim pogledom na cijeli grad. U objektu su predviñena 4 lifta, a na svakoj etaži se nalaze ostave, koje čine sastavni dio svake stambene jedinice. Planirani završetak radova je decembar 2018. godine.

U galeriji slika pogledajte rješenja enterijera nekih od tipova projektovanih stanova. Prezentirani enterijeri isključivo su prikaz mogućih rješenja uređenja stana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije