Saudijski fond odobrio projekte u BiH vrijedne oko 47 miliona KM

19.07.2017. 12:54 / Izvor: Akta.ba
Saudijski fond odobrio projekte u BiH vrijedne oko 47 miliona KM

Odluka Odbora Saudijskog fonda prvi je korak u realizaciji ovih projekata, a na institucijama vlasti je da dalje završe propisane procedure.

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Saudijske Arabije u BiH Hanija bin Abdullaha Mominaha koji ga je obavijestio da je Saudijski fond za razvitak odobrio financiranje dva važna projekta u BiH.

Ministar Bevanda zahvalio je na potpori koju pruža Saudijska Arabija, posebice u financiranju projekata koji imaju socijalnu dimenziju.

Tijekom sastanka naglašeno je da je Odbor Saudijskog fonda odobrio projekt "Modernizacija zdravstvenih ustanova na području Hercegovačko-neretvanske županije" u vrijednosti 33.075.980 KM, dok će 13.568.705 KM biti odobreno za "Kapitalne projekte u Starom Gradu Sarajevo“.

Odluka Odbora Saudijskog fonda prvi je korak u realizaciji ovih projekata, a na institucijama vlasti je da dalje završe propisane procedure kako bi sredstva bila dostavljena za namjenu koja je odobrena.

Ministar Bevanda i veleposlanik Mominah razgovarali su o nastavku suradnje dvije zemlje koja se realizira u skoro svim oblastima, te izrazili zadovoljstvo stupnjem suglasnosti i dobrih rezultata koje postižu.

Naglašeno je da Ministarstvo financija i trezora BiH ima dobru i uspješnu suradnju s Veleposlanstvom Saudijske Arabije u BiH i Saudijskog fonda za razvitak putem kojeg su realizirani milijunski projekti širom BiH, te da očekuje kako će se ove aktivnosti intenzivirati i u drugim institucijama, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije