Vlada FBiH ulaže dva miliona KM u rekonstrukciju Naftnih terminala

27.07.2017. 17:02 / Izvor: Akta.ba
Vlada FBiH ulaže dva miliona KM u rekonstrukciju Naftnih terminala

Dvije uprave su zadužene i da intenziviraju aktivnosti na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa.

Vlada FBiH danas je upoznata o stanju Naftnih terminala Federacije d.o.o. Ploče i zadužila upravu društava Operator - Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo i Naftni terminali Federacije d.o.o. Ploče da dostave cjelovitu informaciju o statusu uknjižbe imovine Naftni terminali Federacije d.o.o. Ploče.
 
Dvije uprave su zadužene i da intenziviraju aktivnosti na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, odnosno uknjižbi imovine terminala tečnih goriva u Pločama.
 
Vlada je saglasna sa inicijativom Operatora - Terminali Federacije o investiranju u Naftne terminale Federacije u iznosu od 2.000.000 KM za prvu fazu rekonstrukcije terminala tečnih tereta u Pločama s ciljem povećanja kapitala u NTF Ploče.
 
Uprava Naftni terminali Federacije zadužena je da, putem Operator - Terminali Federacije, Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije dostavi preciznu specifikaciju i dinamiku planiranog utroška sredstava.
 
Federalna vlada je saglasna da iznos od 2.000.000 KM bude obezbijeđen iz Posebnog fonda Razvojne banke FBiH.
 
Vlada je zadužila dvije uprave da izvrše sve neophodne aktivnosti (plan rekonstrukcije, itd.) potrebne za sigurno i normalno funkcioniranje rada NTF d.o.o. Ploče, uključujući tehničko saniranje u skladu s propisima Republike Hrvatske i Evropske unije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije