Izgradnja šoping mola Delta planet u punom zamahu

20.09.2017. 08:13 / Izvor: Akta.ba

U okviru šoping mola naći će se veliki broj novih radnji, a šoping mol će u svom sastavu imati i veliki bioskop sa pet sala, kao i supermarket.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, zajedno sa ministrom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenkom Golić i predstavnicima Delta holdinga, obišao je jučer gradilište budućeg šoping mola „Delta planet“.

U izjavi novinarima, gradonačelnik Radojičić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da projekat izgradnje Deltinog šoping mola napreduje dobro, te da je ovo najveća pojedinačna investicija u Banjoj Luci u ovom momentu, čiji je iznos oko 70 miliona evra.

"Grad Banja Luka može biti zadovoljan, jer dobijanjem ovog sadržaja idemo ka onom konceptu o kojem stalno govorimo, a to je pozicija regionalnog centra. Sa najvećim šoping molom u Bosni i Herecegovini, Banja Luka će imati sadržaj koji će privlačiti kupce i goste iz cijele regije. Od ovoga imamo višestruku korist, od prihoda koji se ostvaruju za uređenje građevinskog zemljišta i rente, pa do otvaranja novih radnih mjesta, koji će biti oko 2.000", naglasio je Radojičić.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić, naglasila je da realizacija ovako velikog projekta predstavlja veliki izazov za institucije koje su uključene u izdavanje određenih odobrenja bez kojih ne bi bilo realizacije projekta.

"Kao resorni ministar sam posebno zadovoljna time da ovdje imamo svakodnevno angažovanih oko 200 radnika. Ovo će praktično biti mali grad u kojem će biti smješteni mnogi sadržaji. Očekujemo da radovi budu gotovi do septembra naredne godine kada se očekuje i tehnički prijem", rekla je Srebrenka Golić.

Viši potpredsjednik za operativne poslove Delta holdinga, Dejan Jeremić, zahvalio je na posjeti visokim zvaničnicima Vlade RS i Grada Banja Luka, te naglasio da time potvrđuju otvorenost Republike i Grada za dolazak investitora.

"Kao što smo najavili krajem juna, kada je postavljen kamen temeljac, danas potvrđujemo da realizacija ovog projekta ide prema planu i na jesen 2018. godine Banja Luka i cijeli region će dobiti moderan šoping mol koji će biti centar okupljanja, sa mnogo novih sadržaja", naveo je Jeremić.

Podsjećamo, tržni centar imaće površinu od 62.800 kvadratnih metara. U okviru šoping mola naći će se veliki broj novih radnji, a šoping mol će u svom sastavu imati i veliki bioskop sa pet sala, kao i supermarket, dio sa restoranima i oko 1.000 parking mjesta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije