Ko je Sirijac koji je kupio zgradu Interinvesta na Otoci?

16.10.2017. 14:11 / Izvor: Akta.ba
Ko je Sirijac koji je kupio zgradu Interinvesta na Otoci?

Sirijac Abdulah Mehdi kupio je zgradu Interinvesta u Sarajevu koja je godinama bila prazna, a koju namjerava pretvoriti u biznis centar.

Sirijac Abdulah Mehdi kupio je zgradu Interinvesta u Sarajevu koja je godinama bila prazna, a koju namjerava pretvoriti u biznis centar.

Abdulah Mehdi je porijeklom Sirijac koji od svoje desete godine živi u Abu Dhabiju i biznismen je koji radi u Kanadi, Danskoj, UAE, Italiji, u kojima ima fabrike i nekoliko hiljada radnika.

Za portal Akta.ba govori kako je došlo do ove investicije.

"U Sarajevu sam prvo boravio kao turista i kroz razgovor sa prijateljima došlo je do razgovora za potencijalnu saradnju. Već prilikom drugog dolaska ukazale su se konture nekih konkretnih prijedloga i tako se pojavila priča o objektu koji je godinama bio prazan i nedovršen", kaže nam Mehdi.

Prepoznajući potencijal, u pregovoru sa HETA-om i bivšim vlasnikom odlučio je da investira u nju.

Zgrada je kupljena za osam miliona eura, a kako nam otkriva, ovo je samo prva u nizu investicija koje planira realizirati u našoj zemlji zajedno sa bh. partnerima iz firme Krug d.o.o. Sarajevo.

"U pripremi su naredni -  veći i bolji projekti, o čemu je svakako još rano govoriti", navodi Mehdi.

Inače, radovi na zgradi su uveliko u toku i i bit će završeni do kraja godine.

"Za planirani biznis centar svoj interes je pokazalo jako puno međunarodnih i domaćih kompanija. Sa nekoliko IT, naftnih i avio kompanija već idućeg mjeseca potpisujemo ugovore jer nam je poznat rok za završetak radova", kaže on, dodajući da će njihova imena vrlo brzo biti poznata.

U biznis centru će se nalaziti kancelarijski i konferencijski prostori sa restoranom na vrhu. Osim toga, objekat ima dvije podzemne etaže koje su već završene sa 150 garažnih mjesta i 5.500 m2 prostora što daje posebnu konkurentnost objektu u gradu Sarajevu.

Na radovima je angažovano je oko 300 radnika, a generalni izvođač radova je Ans Drive.

Podsjetimo, Poslovni centar Kumrovec bio je u vlasništvu Interinvesta, biznismena iz Gruda Ljiljanka Palca.

Sagrađen je na mjestu nekadašnjeg kina "Kumrovec" kao stambeno-poslovni objekat od 18 spratova. Zbog problema sa vraćanjem kredita, zgradu je zaplijenila HETA, te je godinama bila prazna.

S.B. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije