Sirijac kupio zgradu u Sarajevu i otvara najmoderniji biznis centar

14.10.2017. 21:36 / Izvor: Akta.ba
Sirijac kupio zgradu u Sarajevu i otvara najmoderniji biznis centar

Sirijac Abdulah Mehdi kupio je jednu od najvećih zgrada u Sarajevu koja je godinama bila prazna. 

Sirijac Abdulah Mehdi kupio je jednu od najvećih zgrada u Sarajevu koja je godinama bila prazna. Riječ je o zgradi Poslovni centar Kumrovec izgrađenoj 2008. godine u naselju Otoka.

Sve je počelo kada je Abdulah Mehdi našu zemlju posjetio kao turista prije nekoliko godina. Zahvaljujući saradnji sa bh. partnerima odlučio je da investira u nove projekte u BiH da bi stvorio uslove za pokretanje biznis centra u Sarajevu.

"Prva posjeta zemlji bila je turistička. Upoznao sam ljude koji su mi pokazali potencijale u koje vrijedi ulagati. Siguran sam da je ova zemlja dobra prilika za pokretanje biznisa". Sa svojim prijateljima iz BiH sam izgradio dobre odnose i počeli smo istraživati ovo tržište. Osam mjeseci poslije, otkrili smo ovu zgradu. Odlučili smo je kupiti, dovršiti izgradnju i započeti posao", kazao je Mehdi za Federaciju plus.

Njegov cilj je da ulaganjem u privredu BiH pomogne i obnovu infrastrukture Sirije.

"Ideja mi je da izgradim dobre odnose sa različitim kompanijama u BiH, a da bismo pomogli obnovu Sirije. Siguran da ćemo uspjeti jer BiH posjeduje kvalitet u različitim sektorima", navodi on.

Ističe da će novi suvremeni biznis centar biti prilika za nove investitore koji se odluče ulagati u ekonomski razvoj naše zemlje.

"Ova zgrada je već osam godina prazna i potrebno je još mnogo toga uraditi. Volio bih reći da će u narednih nekoliko mjeseci ovo biti jedna od modernijih zgrada u Sarajevu i najmoderniji biznis centar. Ovaj dio grada će zasigurno postati centar Sarajeva. U naselju je dosta novoizgrađenih zgrada i sve je atraktivniji za nova ulaganja", priča Mehdi za Federaciju Plus.

Inače, građevinski radovi su u završnoj fazi i očekuje se da će do kraja godine više od 15.000 m2 poslovnog prostora biti na raspolaganju različitim međunarodnim i domaćim investitorima.

Meho Korić, jedan od bh. partnera i predstavnik firme Krug d.o.o. Sarajevo koja izvodi radove, kaže da je više od 300 radnika angažovano na građevinskim radovima.

"Mislimo da će zgrada biti gotova do kraja godine kako mi mogli ponuditi novi sadržaj poslovnom okruženju i tako pomogli privrednom rastu BiH", kaže Korić.

Adnan Korić, direktor firme Krug d.o.o. Sarajevo kaže da objekat ne treba posmatrati kao običan građinski projekat i stranu investiciju već kao projekat koji treba da generiše nove investicije.

Kako je najavljeno, u biznis centru će se naći i neke od najvećih globalnih i domaćih kompanija. 

"Poručujem svojim poslovnim parterima i ljudima sa kojima sarađujem na različitim projektima da dođu i investiraju u BiH. Ovo je divna zemlja i može biti najbolje mjesto za uspješan posao", poručio je Mehdi.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti