Sika donijela novi trend: Ventilisane fasade sve prisutnije na bh. tržištu

01.11.2019. 09:55 / Izvor: Akta.ba
Sika donijela novi trend: Ventilisane fasade sve prisutnije na bh. tržištu

Ventilisane fasade je jednostavno raditi sa sistemom Sika, pa čak i onome ko nije majstor.

Ventilisane fasade su postale građevinski trend i u Bosni i Hercegovini, kazao je u razgovoru za Akta.ba Edin Hajrulahović, target market menadžer u kompaniji Sika.

"Ova vrsta fasada je u velikoj mjeri prisutna na našem tržištu. Naše proizvode koristi dosta kompanija, kao što je firma Krug d.o.o. , Drvodom d.o.o., Miral PVC d.o.o., Orfej d.o.o., WORTMANN-METAL d.o.o. itd.. Ventilisane fasade je jednostavno raditi sa sistemom Sika, pa čak i onome ko nije majstor. Ovaj način postavljanja fasade je mnogo jednostavniji, estetski je puno bolji i jeftiniji je od sistema skrivene montaže mehaničkim putem", kazao je Hajrulahović.

Sika je trenutno angažovana na postavljanju ove vrste fasade na objektu hotela Hills u Sarajevu. Urađena je i rekonstrukcija hotela Hollywood ovom fasadom, a kako kaže Hajrulahović radili su na hotelu Malak, Domu zdravlja Kumrovec, te dosta stambenih objekata.

"Trenutno smo prisutni na projektu poliklinika Kandić u Nedžarićima"  navodi Hajrulahović, dodajući kako su prošle godine isporučili SikaTack Panel sistem za postavljanje ventilisane fasade na objektu Delta Planet u Banjoj Luci.
 

Hajrulahović je u okviru nedavno održane konferencije "Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge" govorio na temu "Industrija fasada i stolarije".

Tokom izlaganja naglasio je kako Sika proizvodi za fasade imaju dugu istoriju, a fasada ne pruža samo prvi dojam zgrade, već pruža i klimatsku zaštitu, a time i ugođaj u zgradi.

"Sika sistemi za zaptivanje i lijepljenje staklenih i ventilisanih fasada osiguravaju sigurne i ekonomične fasadne konstrukcije, a pri tom zadovoljavaju i zahtjeve modernog dizajna."

Sika BH d.o.o. je kompanija u 100 postotnom vlasništvu Sika-e AG, koja je ujedno i osnivač Sika-e BH d.o.o. Sika AG ima podružnice u 100 zemalja širom svijeta, te više od 200 fabrika. Više od 18.000 njihovih zaposlenika širom svijeta generira ukupnu godišnju prodaju od 6,25 milijardi CHF.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti