NOVA FUNKCIJA

U upravu Autocesta FBiH imenovan i Asmir Dževlan, direktor kompanije Ans Drive

18.05.2023. 09:44 / Izvor: Akta.ba
asmir dževlan

Zanimljivo je imenovanje Asmira Dževlana za jednog od izvršnih direktora. Dževlan je direktor kompanije Ans Drive, u čijem je vlasništvu i Sarajevo Tower.

Vlada FBiH imenovala je jučer novu upravu Autocesta FBiH. Kako smo objavili, Denis Lasić, federalni ministar prometa i komunikacija imenovan je za vršioca dužnosti direktora Autocesta FBiH.

Osim v.d. direktora imenovani su o ostali izvršni direktori. Zanimljivo je imenovanje Asmira Dževlana za v.d. izvršnog direktora za projektiranje i građenje. Dževlan je direktor kompanije Ans Drive, u čijem je vlasništvu i Sarajevo Tower.

Pored njega, Kristijan Milas imenovan je za v.d. izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove, Mirko Rogić za v.d. izvršnog direktora za upravljanje i održavanje, te Mirnesa Agić za v.d. izvršnog direktora za opće, kadrovske i pravne poslove.

Inače, uvjeti za sve ove direktorske pozicije su da kandidati nisu otpušteni iz državne službe, kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojoj razini vlasti, da nisu na dužnosti u političkoj stranci, da nisu osuđivani i da nemaju privatni financijski interes..

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti