I dalje niko ne želi da gradi žičaru do Starog grada Blagaja

05.12.2017. 13:45 / Izvor: Akta.ba
I dalje niko ne želi da gradi žičaru do Starog grada Blagaja

Izradom žičare otvorila bi se mogućnost za jednostavniji prilaz utvrdi, pogotovo u ljetnim mjesecima.

I dalje niko ne želi da grad žičaru do Starog grada Blagaja. Tender za  "Izradu glavnog projekta sa revizijom uspinjače – žičare za Stari grad Blagaj" je poništen, nakon što se niko od ponuđača nije javio, potvrdili su za Akta.ba u Agenciji Stari Grad.

Šta će se dešavati dalje i kada će biti raspisan ponovni tender, u Agenciji nisu komentarisali, kazali su nam kako je u toku Izrada projekta konzervatorskih radova na Tekućem održavanju srednjovjekovnog grada – utvrda Stjepan grad u Blagaju – IV faza, te je potpisan ugovor sa firmom Arhi Plus d.o.o. Mostar dana 15.11.2017. godine u vrijednosti od 4.100,00 KM bez PDV-a.

Podsjetimo, procijenjena vrijednost javne nabavke za projekat izgradnje žičare je 17.000 KM bez uračunatog PDV-a. Sredstva za realizaciju ovog projeta su osigurana iz budžeta Grada Mostara.

Do sada je urađeno i nekoliko projekata konzervacije i restauracije zidina ove utvrde, a nedavno je završen i projekt rasvjete zidina.

Izradom žičare otvorila bi se mogućnost za jednostavniji prilaz utvrdi, pogotovo u ljetnim mjesecima kada veliki broj turista dolazi posjetiti ovo mjesto.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije