Završena rekonstrukcija krova na Sportsko kulturnom centru u Derventi

03.02.2018. 08:23 / Izvor: Akta.ba
Završena rekonstrukcija krova na Sportsko kulturnom centru u Derventi

Sredstva za rekonstrukciju u iznosu od oko 46 hiljada maraka izdvojena su iz budžeta opštine.

U Derventi je završena rekonstrukcija krova Sportsko-kulturnog centra. Sredstva za rekonstrukciju u iznosu od oko 46 hiljada maraka izdvojena su iz budžeta opštine.

Juče su ozvaničenju završetka radova prisustvovali načelnik opštine Milorad Simić, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić i drugi gosti. Renovirano je oko 2.000 metara kvadratnih krova i time su stvoreni znatno povoljniji uslovi za rad. Dvorana je imala problem sa prokišnjavanjem na više mjesta pa su se morale preduzeti aktivnosti za sanaciju krova kako bi se obezbijedili optimalni uslovi za dalji nastavak redovnih sportskih aktivnosti u ovoj ustanovi.

"Završena je sanacija krova dvorane. Ovo je jedna relativno nova metoda,rekonstrukcija je odrađena sa bestežinskom folijom sa dugim rokom garancije i to je relativno jeftina investicija, skoro pa duplo, u odnosu na stari način, sa ljepenkom. Riječ je o materijalu koji podnosi izuzetno visoke i niske temperature tako da smo sada krov riješili na duži period", rekao je direktor centra Miroslav Simić i dodao da je tenderska dokumentacija bila završena još krajem 2017. godine ali su radovi morali da budu pomjereni zbog aktivnosti koje su bile vezane za novogodišnji turnir.

Radovi su izvedeni u relativno kratkom roku jer su i vremenske prilike "išle na ruku" izvođaču radova.

Direktor Simić se zahvalio lokalnoj zajednici i načelniku Simiću na finansijskoj i svakoj drugoj podršci.

Izvođač radova bila je firma "Tenzo" iz Banjaluke koja već duže vrijeme posluje sa Sportsko kulturnim centrom i koja je radila i podlogu na sportskom terenu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije