Sportsko igralište u Srebrenici u novom ruhu

15.03.2018. 14:23 / Izvor: Fena
Sportsko igralište u Srebrenici u novom ruhu

Postavljene su sportske podloge, a u narednom periodu bit će urađena i sjedišta na tribinama.

Igralište ispred Srednjoškolskog centra i Prve osnovne škole u Srebrenici dobilo je novi izgled. Postavljene su sportske podloge, a u narednom periodu bit će urađena i sjedišta na tribinama.

Šef kabineta načelnika Općine Srebrenica Vladan Milovanović u izjavu za Fenu je kazao da je igralište uređeno zahvaljujući uštedi sredstava Vlade Republike Srbije te u saradnji s UNDP-om i Općinom Srebrenica.

"Rekonstruisano je betonsko igralište. Radi se o najkvalitenijim svjetskim sportskim podlogama i nabavci opreme, koševa, golova, opreme za tenisko i odbojkaško igralište, kao i nabavci stolica. Izgrađeno je veliko igralište i srednje igralište za košarku. Igralište za fudbal pored osnovne škole urađeno je donacijom Fondacije Asmir Begović i u saradnji s Udruženjem SANA", kazao je Milovanović.

Ističe da će najveću korist imati mladi, a Srebrenica ima savremeni sportski kompleks koji nema regija.

"Ovih dana će biti postavljeni najsavremeniji koševi gdje se može igrati i profesionalna liga. Naša politika je da Srebrenicu napravimo boljim mjestom za življenje", poručio je Milovanović.

Iz kabineta općinskog načelnika su najavili da će gradska Pivnica biti rekonstruisana uz pomoć prijatelja iz Tillburga koji će uložiti 250 hiljada eura.

"To će biti objekt koji se služiti isključivo za kulturna dešavanja, mjesto koje će okupljati mlade. Prijateljima u Tillburgu smo prezentovali projekte koji se tiču razvoja i doprinosa kulture, kao i uređenja samog grada. Slijede novi projekti i nove aktivnosti koje će uskoro biti vidljivi na terenu", najavio je Milovanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije