Općina Bosanska Krupa se kreditno zadužuje u cilju uređenja poslovih zona

26.03.2018. 12:12 / Izvor: Akta.ba
Općina Bosanska Krupa se kreditno zadužuje u cilju uređenja poslovih zona

Općina Bosanska Krupa donijela je Odluku o kreditnom zaduženju Općine kod UniCredit banka d.d. Mostar u svrhu proširenja i uređenja Poslovne zone "Pilana".

Općina Bosanska Krupa donijela je Odluku o kreditnom zaduženju Općine kod UniCredit banka d.d. Mostar u svrhu proširenja i uređenja Poslovne zone "Pilana", uređenje Poslovne zone "Vatreni mlin", zatvaranje postojećeg kredita kod Razvojne banke FBiH, podršku JKP "10. Juli" d.o.o. Bosanska Krupa i za vodosnabdjevanje i unapređenje komunalne infrastrukture.

Odluka je objavljena i u općinskom Službenom glasniku, a iznos kreditnog zaduženja je 1.500.000,00 KM sa rokom otplate od sedam godina uključujući grace period od tri mjeseca i fiksnu kamatnu stopu od 2,88 posto, bez naknade za obradu kredita.

Kako je navedeno u Odluci za proširenje i uređenje Poslovne zone "Pilana" biće uloženo 850.000,00 KM, za uređenje Poslovne zone "Vatreni mlin" 100.000,00 KM, zatvaranje postojećeg kredita kod Razvojne banke FBiH 140.000,00 KM, podršku JKP "10. Juli" d.o.o. Bosanska Krupa u vodosnabdjevanju i unapređenju komunalne infrastrukture 410.000,00 KM.

Inače, u Poslovnoj zoni "Pilana" kako je nedavno za poslovni portal Akta.ba potvrdio prvi čovjek Općine Armin Halitović, radi 15 privrednih subjekata s područja općine, kantona, Bosne i Hercegovine i inostranstva koji su kroz nekoliko godina u izgradnju novih poslovnih kapaciteta uložili oko 30 miliona konvertibilnih maraka. Djelatnosti kojima se bave firme  firme u "Pilani" su proizvodnja kabina za radne mašine, galvanizacija, fina obrada metala, proizvodnja karoserija za motorna vozila i proizvodnja prikolica i poluprikolica.

Zbog nedostatka parcela u "Pilani", načelnik je inicirao i formiranje poslovne zone "Vatreni mlin" koja zauzima oko devet hektara.

Također, Općina je donijela i Odluku o kreditnom zaduženju Općine Bosanska Krupa u iznosu od 1.200.000,00 KM sa rokom otplate od pet godina sa fiksnom kamatnom stopom od 2,38  posto, bez naknade za obradu kredita, a u svrhu projektovanja, sanacije, rekonstrukcije, rehabilitacije i izgradnje putne infrastrukture na području općine Bosanska Krupa.

E. Ko.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije