Novo ruho za trotoar i Ulicu 9. januara

04.07.2018. 11:58 / Izvor: Nezavisne novine
Novo ruho za trotoar i Ulicu 9. januara

Preduzeće "Hidrokop" izgra­dilo je dio trotoara, dužine 350 metara, od mosta preko rijeke Vrbas prema Olimpijskom baze­nu.

Putovanje do Olimpijskog bazena za sve pješake od sada će biti znatno lakše jer je juče završena izgradnja trotoara u naselju Novi Borile. Pored za­vršetka ovog projekta, završeno je i asfaltiranje Ulice 9. januara u Priječanima, jednom od naj­brže rastućih gradskih naselja.

Preduzeće "Hidrokop" izgra­dilo je dio trotoara, dužine 350 metara, od mosta preko rijeke Vrbas prema Olimpijskom baze­nu, a za radove je iz gradskog bu­džeta izdvojeno 75.000 KM.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, ističe daje zbog novih stambenih objekata značajno povećan broj pješaka u naselju Novi Borile, koji su do sada morali da se kreću saobraćajnicom, koja je proširena. Dodaje daje najveći saobraćajni problem u ovom naselju i dalje dio puta neposredno prije bazena gdje preko saobraćajnice prelazi željeznička pruga.

"Ovo je veliki problem, koji ćemo probati riješiti u saradnji sa Željeznicama RS. Zbog nedovo­ljne visine ovom trasom nije mo­guće organizovati ni javni prevoz", istakao je Sandić.

Istovremeno, Ulica 9. januar u Priječanima juče je dobila novo ruho, dok je još u toku izgradnja centralne saobraćajnice za Priječane u vrijednosti od 750.000 KM. U Odjeljenju za saobraćaj i puteve kažu da su radovi u ovoj ulici počeli prije nekoliko dana i već su završeni.

"Asfaltirano je oko 350 meta­ra, za šta je izdvojeno oko 30.000 KM", ističu u nadležnom odjelje­nju. U toku je i hitna sanacija puteva na području grada u vrijednosti od 250.000 KM, za čije je izvođenje izabrana firma "Ga­đenje Đurić".

Sandić je kazao da predu­zeće "Građenje Đurić" trenutno radi hitne intervencije na po­dručju grada, ali da to nije dovo­ljno velik ugovor koji bi mogao sve obuhvatiti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije