Za projekte i programe iz oblasti zdravstva izdvojeno 45.000 KM

31.07.2018. 09:09 / Izvor: Akta.ba
Za projekte i programe iz oblasti zdravstva izdvojeno 45.000 KM

Ministrica zdravstva KS Zilha Ademajpotpisala je jučer ugovore za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata 12 neprofitnih organizacija.

Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Zilha Ademaj potpisala je jučer ugovore za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata 12 neprofitnih organizacija i udruženja iz oblasti zdravstva za 2018. godinu, sa njihovim predstavnicima.

Za te je svrhe iz Budžeta KS izdvojeno ukupno 44.975 KM.

Nakon provedne konkursne procedure, a na prijedlog Komisije za ocjenu i rangiranje pristiglih aplikacija, sredstva u pojedinačnim iznosima bit će doznačena: Udruženju distrofičara Kantona Sarajevo, Udruženju paraplegičara i oboljelih od dječije paralize KS, Udruženju oboljelih od cerebralne dječije paralize KS, Udruženju obitelji djece i osoba sa poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu", Udruženju "Život sa Down sindromom FBiH", Savezu udruženja osoba sa cerebralnom paralizom FBiH, Udruženju za promociju i unapređenje zdravlja "Generacija", Udruženju dijabetičara djece i omladine KS, Dijabetološkom udruženju FBiH, Sportskom udruženju osoba sa dijabetesom "DiaBiH", Omladinskom udruženju "Dobro djelo" i Omladinskoj organizaciji "Osmijeh".

Svi projekti i programi odnose se na zdravstvenu zaštitu, prevenciju bolesti i promociju zdravlja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije