U Donjem Vakufu otvoren starački dom "Linija života"

01.09.2018. 10:51 / Izvor: Fena
U Donjem Vakufu otvoren starački dom 'Linija života'

Dom čine dva moderna objekta, izgrađena po najvišim svjetskim standardima.

Starački dom "Linija života" otvoren je u naselju Guvna kod Donjeg Vakufa, s ciljem zbrinjavanja osoba treće životne dobi i iznemoglih lica.

Svečanim presjecanjem vrpce ovu ostanovu otvorili su donjovakufski načelnik Huso Sušić i njeni vlasnici Elmir Velić i Munir Ramulj.

"Dom čine dva moderna objekta, izgrađena po najvišim svjetskim standardima. Jedan je dvoetažni i koristi se za slabije pokretne korisnike, dok je drugi namijenjem potpuno nepokretnim licima", kazao je Elmir Velić.

Po njegovim riječima, usluge ove javne ustanove, čiji je kapacitet 35 korisnika, već koriste dvije starije osobe.

"Namjeravamo uposliti deset medicinskih radnika, tehničara i njegovatelja, te pomoćno osoblje. Trudimo se da osiguramo najbolji kadar, unatoč velikom odlivu radnika medicinske struke iz gornjovrbaske regije", naglasio je.

Nada se da će se masovna pojava odlaska ljudi u inostranstvo „usporiti“, i da će novosagrađeni objekt u najboljem smislu služiti svojoj namjeni.

Ističe da izgradnja Doma na pomenutoj lokaciji nije bila slučajna, i da je odabrana na osnovu obavljenih konsultacija sa stručnjacima.

"Nadmorska visina i sam geografski položaj ovog mjesta su idealni, kao i priroda i kompletan ambijent. Također, ostvarili smo saradnju s mještanima, od kojih planiramo uzimati zdravu hranu za naše korisnike", kazao je Elmir Velić.

Dodaje da će radno vrijeme novootvorene ustanove pratiti potrebe građana, tako da će postojati mogućnost smještaja na dnevnoj bazi, vikendom, kao i za vrijeme godišnjih odmora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije