Predstavljen plan promocije područja tri jezera

01.10.2018. 10:01 / Izvor: Akta.ba
Predstavljen plan promocije područja tri jezera

Cilj projekta je razvoj održivog turizma jazerskih područja (Jablaničko jezero, Ramsko jezero i jezero Tribistovo).

U Sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica održano predstavljanje Plana promocije područja tri jezera (Jablaničko, Ramsko i Tribistovo), a sve u okviru projekata "Razvoj turizma na tri jezera", finansiranog iz zajedničkog Programa Evropske unije i Njemačke vlade za podršku lokalnoj samoupravi i ekonomskom razvoju u BiH (EU Prolocal), GIZ (Deutsche Gesellschaft fir Internationale Zusammenenarbeit-GmbH).

Koordinatori na ovom projektu su Udruženje za poduzetništvo i posao LINK Mostar, a partneri projekata su Općine Jablanica, Prozor-Rama i Posušje. Cilj projekta je razvoj održivog turizma jazerskih područja (Jablaničko jezero, Ramsko jezero i jezero Tribistovo), putem poboljšanja turističke ponude s fokusom na turizam za mlade ljude, kampiranje, sport, događaje i gastronomiju. 

Glavne aktivnosti koje su do sada realizovane u okviru ovog projekat su: mapiranje i volarizacija turističkih resursa u tri općine, analiza lokalnih resursa sa smjernicama i preporukama za razvoj turizma jezerskih područja, jačanje kapaciteta glavnih aktera na području (javni i privatni sektor) i integracija turističke ponude i poboljšanje usluga na terenu.  Na osnovu svih prethodnih aktivnosti i kreiranih dokumenata kreiran je jedinstveni plan promocije područja koja uključuju tri jezera. Aktivnosti koje su u toku realizacije kada je u pitanju ovaj projekat jest da je kreirana web platforma www.herzegovina-lakes.com, facebook stranica i poseban youtube kanal, kreirane su profesionalne fotografije i 6 kratkih video zapisa, u toku je i izrada brošura, te nabavka i postavljanje drvenih kućica (info pultovi) na Jablaničkom jezeru u Ostrošcu, promotivni štandovi na Ramskom jezeru i drvena kućica na jezeru Tribistovo.

Ukupna vrijednost ovog projekata iznosi 192.566,70 KM, od čega će donatori obezbjediti 152.997,901 KM, a partneri projekta 39.568,80 KM.
Projekat će trajati 12 mjeseci.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije