Objavljen poziv za izgradnju i opremanje Biblioteke Univerziteta u Sarajevu

23.11.2018. 11:22 / Izvor: Akta.ba
Objavljen poziv za izgradnju i opremanje Biblioteke Univerziteta u Sarajevu

Univerzitet u Sarajevu objavio je danas poziv za predkvalifikacije za radove na izgradnji i opremanju Biblioteke Univerziteta u Sarajevu.

Univerzitet u Sarajevu objavio je danas poziv za predkvalifikacije za radove na izgradnji i opremanju Biblioteke Univerziteta u Sarajevu, saznaje Akta.ba.

Radovi se odnose na osiguranje građevinske jame, izgradnju objekta Biblioteke, vanjsko uređenje i priključci, te opremanje Biblioteke.

Kako se navodi u pozivu, klijent namjerava izvršiti predkvalifikaciju zainteresiranih firmi i konzorcija koji će se nadmetati za Ugovor u skladu s procedurom iz Smjernica za nabavku roba i Ugovaranje izvođenja radova — Prvo izdanje 2001. g. koje su sastavni dio MoA, a sve pod nadzorom Saudijskog Fonda.

Predkvalifikacije i tender za Ugovor za izvođene radove finansirane sredstvima granta su otvorene za sve firme u konzorciju iz zemlje davalaca granta i zemlje primalaca granta.

Ponude moraju biti potpune i dostavljene najkasnije do 22. januara 2019. godine

Podsjetimo, Memorandum o razumijevanju između Kraljevine Saudijske Arabije i Bosne i Hercegovine potpisan je 10. maja 2016. godine u Sarajevu.

Saudijski fond osigurao je oko 17 miliona dolara za ovaj projekt, dok se BiH međunarodnim ugovorom obavezala na finansiranje pratećih aktivnosti projekta u iznosu od oko pet miliona KM.

Izgradnja Biblioteke je od velike važnosti za BiH jer se radi o jednom od  najznačajnijih projekata u novijoj historiji UNSA-e, koja će po prostoru i opremljenosti biti jedna od najuređenijih i najopremljenijih zgrada, ne samo u Bosni i Hercegovini već i u regionu.

Površina biblioteke bit će oko 15.000 kvadratnih metara. Studentima će biti dostupno oko 50 hiljada knjiga različitog karaktera u slobodnom pristupu, dok će ih u skladištu biti oko 275 hiljada. Osim toga, na raspolaganju će biti 560 mjesta za čitanje, kao i 250 mjesta za rad na računaru. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije