Investicije / PROJEKTI

Radimlja obnovila zgradu info centra uz podršku Via Dinarice

08.01.2021. 12:32 / Izvor: Akta.ba

Nakon uspješno završene prve faze projekta Via Dinarica, uslijedio je i završetak druge faze, a koji se odnosio na obnavljanje i adaptaciju info centra za posjetitelje plave staze Via Dinarice.

Ravnateljica Javne ustanove (JU) Radimlja iz Stoca Maja Lopin kazala je kako su iznimno zadovoljni što se i druga faza projekta uspješno privela kraju te kako je do sada odrađeno pola posla, s obzirom na to da se projekt izvodi kroz četiri faze.

Druga faza se dijeli na dva korisnika iz općine Stolac koji su uspješno napisali i osmislili projekt za poboljšanje uvjeta i proširenje kapaciteta turističkih smještajnih objekata, priopćeno je iz JU Radimlja Stolac.

"Drugom fazom projekta postavljena je info tabla na fasadi objekta, pripremljeni su letci u turist info centru te je urađena sanacija krova, koji se zatim povezao s postojećim vodospremnicima za kišnicu. Nadalje, opremljen je turist info centar s konvektorima, konferencijskim stolicama i LCD tv-om. S ovim se dobila multifunkcionalnost prostora jer sala sada može služiti za konferencije, sastanke, radionice, edukacije, izložbe i slično", naglasila je Lopin.

Općina Stolac i JU Radimlja sudjeluju u projektu Via Dinarica s ciljem uspostavljanja suradnje na unaprjeđenju turističke infrastrukture i proširenju ponude turističkih usluga duž staza Via Dinarica.

Projekt Via Dinarica implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz financijsku podršku Agencije SAD-a za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS), stoji u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije